Aplavz s tribun - najlepši trenutek v življenju za Karanovića

24.09.2021 15:47
Za samozavest na derbiju in okrepitev dobrega vzdušja v Ljudskem vrtu bodo Mariborčani morali zmago proti Celju potrditi tudi v nedeljo ob 17. uri v Domžalah
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Začasni trener Maribora je po tekmi razkril, da so prvi zmagi na klopi vijoličastih sledile številne čestitke preko esemes sporočil in klicev. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Vzdušje v Ljudskem vrtu se je v nekaj dneh bistveno spremenilo, obup sta zamenjala odrešenje in rahel optimizem z zavedanjem, da ena zmaga ne pomeni veliko. Dvema porazoma in odhodu Simona Rožmana je sledilo slavje z 2:0 proti skromnemu Celju. Radovan Karanović je na prvi tekmi na klopi Maribora dosegel pomembno zmago za razbremenitev moštva. "Tekmo smo odigrali disciplinirano, nasprotniku nismo pustili do resnih priložnosti. Glede na dogajanje v zadnjem času moramo biti zelo zadovoljni," je dejal 52-letnik.

"Zelo čustveni dnevi so za mano. Prejšnji ponedeljek sem v klub prišel v čudni situaciji, veliko je bilo negativizma. Na dan tekme se je čutila napetost, pozitivna trema, prepričan sem bil, da bomo odigrali dobro tekmo," je koktajl občutkov minulih dni opisal nekdanji nogometaš, ki začasno vodi vijoličaste. "Ekipi se je vrnil vložen trud, na našo srečo tokrat proti Celju. Skozi celotno tekmo smo dobro funkcionirali. Tudi pogled na lestvico je lepši, spet smo v dobrem izhodišču, vse imamo v svojih rokah. Zdaj se moramo resetirati od te tekme ter od vsega, kar se je dogajalo, potem se bomo pripravili na tekmo z Domžalami," pravi Karanović, ki je od igralcev želel, da vsak na svojem igralnem položaju da vse od sebe. Drugič so Mariborčani v tem prvenstvu mrežo ohranili nedotaknjeno, tretjič so bili od nasprotnika boljši v drugem polčasu.

Hvaležen za pomoč mestu

Aplavz po tekmi je Karanović opisal kot enega najlepših trenutkov v svojem življenju: "Ta klub mi je pri srcu. Petindvajset let je, odkar sem prišel v Maribor. Ko sem leta 2005 prišel v klub, sem z njim doživel najlepše športne trenutke. Zaradi tega sem zelo hvaležen, če sem tokrat lahko pomagal mestu in klubu." Začasni trener Maribora je po tekmi razkril, da so prvi zmagi na klopi vijoličastih sledile številne čestitke preko esemes sporočil in klicev.

Na tretji tekmi v vijoličastem je Ognjen Mudrinski dosegel prvenec za Maribor. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Novi napadalec Maribora Ognjen Mudrinski je na tretji tekmi za vijoličaste le dosegel prvenec, opazil je napako Davida Zeca in bil natančen v zaključku, gola se je iskreno razveselil. "Zasluženo smo zmagali, tekmo smo kontrolirali vse 90 minut in po dolgem času razveselili svoje navijače," je Srb ugotavljal po tekmi. "Zelo sem vesel za Mudrinskega, zaslužil si je ta gol. Je zelo pomemben za ekipo, ima izkušnje in kvaliteto. Ni še pripravljen za celotno tekmo, a šprinta nazaj tudi ob zaključku tekme, kar je za ekipo velikega pomena," je bil zadovoljen tudi Karanović.

Andrej Petelinšek

V Jagielloniji, od koder je posojen k 15-kratnim slovenskim prvakom, se ni naigral, a o preteklosti ne želi razmišljati, je dejal na novinarski konferenci po tekmi s Celjem: "Osredotočen sem na prihodnost v Mariboru. Zame je najpomembneje, da so me vsi v klubu lepo sprejeli, od igralcev do ljudi v upravi in strokovnem štabu. Dobro se počutim tukaj. Vidi se, da mi manjkajo tekme. Potrebujem čas, da se vrnem v ritem, kar se je videlo na teh treh tekmah, ko sem prihajal do priložnosti, a gola do te tekme nisem dosegel."

Zmago potrditi v Domžalah

29-letni napadalec, s 65 goli na 163 tekmah v srbski prvi ligi tretji najboljši strelec prvenstva, je v Ljudski vrt prišel, ko je Maribor zapadel v rezultatsko krizo, v strokovnem štabu pa so se dogajale kadrovske spremembe: "Rezultati so bili v prejšnjih dneh slabi, Maribor vedno teži k najvišjim ciljem. Na nas igralcih je, da se osredotočimo na igrišče in naše delo. Ne bi govoril o menjavi trenerjev, siguren sem, da bodo ljudje v klubu sprejeli prave odločitve." Zmaga proti Celju bo dvignila samozavest vijoličastih, je prepričan Mudrinski: "Ne smemo se zadovoljiti s temi tremi točkami. Ne bo nam lahko v Domžalah. Želimo si zmage."

Andrej Petelinšek

Da bi vijoličasti na obračun z Olimpijo 2. oktobra odšli samozavestni, potrebujejo zmago tudi v Domžalah, ki, enako kot Celje, niso v najboljši formi. "Zmago moramo potrditi v Domžalah. Šele nato bomo razmišljali o Olimpiji. Potrebno bo vložiti veliko truda. Da proti Celju nismo prejeli gola, je dober izhodiščni položaj. Tudi v Domžalah želimo mrežo ohraniti nedotaknjeno," pravi Karanović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta