Bavarski strel v koleno: 6:3 bi bilo videti bolje

Borut Planinšič ml.
08.04.2021 13:15
Liga prvakov: nogometaše Bayerna malo briga, koliko golov so dobili, ob "faktorju Mbappe" je pač treba vračunati, da jih boš nekaj fasal. Boli jih, koliko jih PSG-ju niso dali
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kylian Mbappe je Manuelu Neuerju stisnil dva komada, obljublja mu še kakšnega. Foto: EPA
EPA

Ko nogometno moštvo že doma izgubi prvo tekmo, ga pred povratno odpišejo. Bayern proti PSG-ju, četrtfinale lige prvakov, ni take sorte spopad. Jamranje v slogu "zdaj bo treba zabiti vsaj dva gola, pa še to morda ne bo dovolj" ni za Bavarce. Ko imajo svoj večer, jih lahko dajo ... kolikor hočejo. Kjerkoli hočejo. V tej in prejšnji sezoni so nasuli štiri Laziu v Rimu, po šest v Salzburgu in Crveni zvezdi v Beogradu, sedem Tottenhamu v Londonu, osem Barceloni na nevtralnem terenu. Zato jih po sredinem porazu, ker je ob "faktorju Mbappe" pač treba vračunati, da jih boš nekaj fasal, malo briga, koliko so jih dobili. Boli jih, koliko jih niso dali. "Ustrelili smo se v koleno, precej več bi jih morali zabiti. Lahko se menimo o treh, ki smo jih dobili, a nihče ne bi imel nič proti, če bi zmagali s 5:3 ali 6:3," je po porazu z 2:3 govoril napadalec Thomas Müller.

Ja, Bayernu se je poznalo in še se mu bo, da je Robert Lewandowski poškodovan, da Serge Gnabry sedi na kavču pred televizorjem s koronavirusom. Lewandowski je kar sam ovrgel upe navijačev, da bo njegovo koleno nared za povratno tekmo, preostanejo jim sanje, da se bo Gnabryju godilo enako kot oktobra, ko je bil v karanteni, potem pa so pri Bayernu ugotovili, da je bil njegov covid test lažno pozitiven. Koliko bliže come-backu v Parizu bi bili z njima, kaže osuplost nadomestnega napadalca Erica Maxima Choupo-Motinga. "Videl sem statistiko. Saj to je noro," je izdavil, ko se je zastrmel v ekran s številkami ... 31:6 v strelih na gol, 12:4 v strelih v okvir vrat, 15:1 v kotih ... "Na katerikoli drugi dan bi jih dali pet ali šest."

Zdi se, da si bo arabski denar, deponiran v Parizu, naposled le uspel kupiti pokal lige prvakov. PSG je v predkatarski eri največ zagnal leta 2000, ko se je iz Reala za 34 milijonov evrov vrnil Nicolas Anelka. Pomnožite to s 50, pa dobite približno vsoto, ki so jo od poletja 2011, ko so prevzeli klub, Katarci vrgli za okrepitve. Saj bi dali še več, če ne bi trčili ob Uefin finančni fair-play. A ob vseh tujih zvezdnikih, ki so priparadirali pod Eifflov stolp, je bilo najbolj pomembno počakati, da rojeni Parižan Kylian Mbappe zraste v nogometaša št. 1 nove generacije.

Zmlel je Barcelono. Bayernu privoščil prvi poraz v ligi prvakov po dveh letih. Sploh prvič je v ligi prvakov izgubil trener Hansi Flick, ki so ga predlanskega novembra porinili gasit požar, a je ostal, ker so se odtlej pri Bayernu špricali le še s šampanjcem. "Kot sem dejal že v Barceloni: ljubim tekme proti najboljšim na svetu. In Manuel Neuer je eden najboljših vratarjev v zgodovini. V lanskem finalu mu nisem dal gola, zdaj sem mu dal dva. Upam, da mu dam še kakšnega," je Mbappe za torek v Parizu že rezerviral novo divjo predstavo. Bila bi velika krivica, če ne bi omenil celega moštva, od znova izjemnega Keylorja Navasa do spet navdahnjenega Neymarja, s soliranjem se pač ne da več niti na vrh medobčinske lige, kaj šele Evrope: "Tole v Münchnu je bila predvsem sijajna ekipna predstava in jaz sem se okoristil z njo. Moramo jo ponoviti, saj smo šele med polčasoma orjaškega spopada."

Četrtfinale lige prvakov: Real - Liverpool 3:1, Manchester City - Borussia Dortmund 2:1 (povratni tekmi v sredo); Bayern - PSG 2:3, Porto - Chelsea 0:2 (povratni tekmi v torek).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta