Bo Eriksen z vsajenim defibrilatorjem še lahko igral v Italiji? Oglasil se je predsednik športnih kardiologov

STA, VČ
18.06.2021 15:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tribune so bile z nesrečnim danskim nogometašem tudi na tekmi z Belgijo na Euru 2020.
EPA

Danskemu nogometnemu zvezdniku Christianu Eriksenu, ki so mu po srčnem zastoju sredi tekme na Euru vstavili spodbujevalnik, očitno grozijo težave v njegovem italijanskem klubu Inter Milano. V Italiji se je s srčnim spodbujevalnikom prepovedano ukvarjati z vrhunskimi športi, je sporočil predstavnik italijanskega združenja športnih kardiologov.

"Protokoli v Italiji so zelo strogi. Zato se mi zdi nemogoče, da bomo Eriksena spet videli v italijanskem nogometu," je za Radio Punto Nuovo dejal Lucio Mos, predsednik italijanskega združenja športnih kardiologov, in s tem potrdil pisanje Gazzette dello Sport.

Devetindvajsetletni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski na evropskem prvenstvu nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljalo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca.

Iz danske nogometne zveze (DBU) so v četrtek sporočili, da bodo reprezentantu vstavili vsadni kardioverter defibrilator (ICD), majhno napravo, ki nadzira in uravnava srčni ritem. Ta naprava je podobna srčnemu spodbujevalniku in jo uporabljajo ljudje s povečanim tveganjem za srčne aritmije.

Še prezgodaj pa je predvideti, kdaj se bo Eriksen spet lahko ukvarjal s tekmovalnimi športi in kako dolgo bo moral v telesu nositi napravo ICD.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta