Bojan Ban: Tudi Maribor se mora ponovno zagnati

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
30.03.2020 08:49

V Ljudskem vrtu se že pripravljajo na življenje po pandemiji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Domača konkurenca ni prišla blizu njegovih številk, še pred nekaj meseci je lahko obljubil donosne premije nogometašem, posloval je brez dolgov, si z uspehi v Evropi ustvaril dovolj zaloge, da ga tudi kakšno leto z minusom v poslovni bilanci ni iztirilo, a tudi NK Maribor se pripravlja na krizo. Popolna omejitev javnega življenja, nujen ukrep za zajezitev širjenja novega koronavirusa, vpliva tudi na najuspešnejši nogometni klub v državi.
O novi poti je govoril poslovni direktor vijoličastih Bojan Ban, ko je predstavil novega športnega direktorja Oliverja Bogatinova. "Šport nasploh, ne samo nogomet, je na prelomnici in se bo v prihodnjem obdobju znašel v negotovi, težki situaciji. Zadeva je resna, pred nami so drugačni časi, kot smo jih bili vajeni v zadnjih letih. Ekonomski učinki, ki jih prinaša trenutna situacija, bodo veliki. Klubi se morajo na novo strukturirati, posledično je čas tudi za resetiranje NK Maribor," je dejal Ban.

Nagrade za uspehe v evropskih pokalih so ob prodaji igralcev najpomembnejši vir prihodkov vijoličastih.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta