Celjani nadigrali Olimpijo: Poraz boli, a še slabša je izguba vodstva

M.D.
16.05.2021 19:30
Aktualni prvaki so v Celju s 4:0 premagali Olimpijo in jo v generalki finalnega pokala sklatili z vrha prvenstvene lestvice
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Edi Einspieler

Do 34. kroga prve nogometne lige vodilna Olimpija, ki je prvo mesto prevzela prav z zmago nad aktualni prvaki pred devetimi krogi 7. marca, je že pri petih tekmah brez zmage in dva kroga pred koncem sezone znova v zaostanku za Mariborom, čeprav so imeli zmaji še pred dvema tednoma sedem točk prednosti pred vijoličastimi. Na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah so varovanci Gorana Stankovića trikrat izgubili, vedno na gostovanjih. Včeraj so jih s kar 4:0 nadigrali Celjani, ki se borijo za obstanek.

Edi Einspieler

"Poraz boli, ni prišel v pravem trenutku, a če bi igrali še eno tekmo, ne bi zmagali. Priigrali smo si nekaj polpriložnosti, a nam ni uspevalo. Če bi igrali še eno tekmo, ne bi zmagali," je za Planet TV dejal trener Olimpije Goran Stanković, ki je imel kar nekaj težav s poškodovanimi igralci. Že v prvem polčasu je zamenjal poškodovanega Vujadina Savića, pred tekmo ni mogel računati na - ob Đorđeju Ivanoviću prvega strelca - Andresa Vombergarja in Matica Finka.

Pod vodstvom novega trenerja Agrona Šalje so aktualni prvaki, ta naziv bodo zagotovo predali v soboto, kot prerojeni. Na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah so trikrat zmagali, v pokalnem tekmovanju pa so napredovali v finale, kjer se bodo pomerili prav z Olimpijo. V knežjem mestu so rumeno-modri po prvem polčasu vodili z 2:0, prednost pa bi lahko bila še višja. V 7. minuti je za vodstvo gol z razdalje dosegel Ivan Božić. Žiga Frelih je bil ob njegovem strelu nemočen, je pa vratar Olimpije vseeno v prvem polčasu nekajkrat dobro posredoval. A novega gola Celjanov ni mogel preprečiti v 43. minuti, ko je obrambi Olimpije pobegnil Mičo Kuzmanović, Ester Sokler pa je imel sam pred golom gostov lahko delo za 2:0.

Edi Einspieler

Olimpija si je v drugem polčasu priigrala več priložnosti, Ljubljančani so prevzeli pobudo, a ne za dolgo. Že v 63. minuti je Frelih ubranil strel z glavo Božića, na drugi strani pa se je še izkazal najboljši vratar pretekle sezone Matjaž Rozman, ko je streljal Timi Max Elšnik. Celjani so nato izkoristili napake zaradi nervoze in prostora, ki so jim ga puščali zmaji, v izdihljajih tekme so dosegli še dva gola. Na 3:0 je v 87. minuti povišal Mičo Kuzmanović, končni izid pa je v sodnikovem podaljšku postavil Filip Dangubić, najboljši strelec grofov v tej sezoni je dosegel deseti prvenstveni gol. "Odigrali smo odličen prvi polčas. V drugem smo nastopili drugače. Olimpija je poskusila pritisniti, imajo kvalitetne igralce. Pred tremi dnevi smo imeli težko tekmo, ampak smo tokrat pametno odigrali drugi del," je dejal Šalja, ki bo v zadnjih dveh tekmah proti Gorici in Celju lovil dve točki zaostanka za Aluminijem in obstanek v prvi ligi brez dodatnih kvalifikacij. Za kaj več jim bo verjetno zmanjkalo časa.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta