Črnigoj v zadnji minuti rešil slovensko gostovanje v Skopju

Marko Kovačevič
01.06.2021 20:01
Slovensko nogometno reprezentanco je najprej prizemljil stari znanec iz kvalifikacij, nato pa rešil adut s klopi
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Natančen strel v zadnji minuti je bil dovolj za remi. Slovenska nogometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Skopju igrala proti Severni Makedoniji, z dvoboja proti reprezentanci, ki bo čez slaba dva tedna prvič v svoji zgodovini igrala na velikem turnirju, evropskem prvenstvu, pa odnesla neodločen rezultat 1:1.

Slovenski selektor Matjaž Kek je nekoliko premešal prvo enajsterico, v konico napada ob Andraža Šporarja postavil debitanta Jana Mlakarja, v zvezno vrsto Lea Štulca, v obrambo pa Jona Gorenca Stankovića. Pa se tu rotacije niso končale. Že v drugi minuti se je zaradi bolečin v stegenski mišici tekma končala za Jureta Balkovca, ki ga je na levi strani obrambe zamenjal Mario Jurčević. Novinec je imel prvo priložnost za slovensko vodstvo. Petar Stojanović mu je s predložkom z desne strani žogo serviral na glavo, Mlakar pa je bil v zaključku premalo natančen.

Epa

Blizu je bil tudi Josip Iličić. Prvi ideolog slovenske igre se je s preigravanjem znebil treh makedonskih čuvajev, se prebil do strela, a mu je zaključek pokvaril zdrs. Nekaj zaslug, da se mreža udeležencev prihajajočega evropskega prvenstva v prvem polčasu ni zatresla, ima tudi sodnik Besfort Kasumi. Kosovec je spregledal čisti prekršek nad Šporarjem v kazenskem prostoru. Makedonci res nevarnega strela v prvem polčasu niso sestavili, slovenski kapetan Jan Oblak, ki je po odmoru mesto med vratnicama prepustil Vidu Belcu, ni imel veliko dela.

Eljif Elmas je dosegel edini gol na tekmi.
Epa
Benjamin Šeško je postal najmlajši debitant v slovenski reprezentanci. Foto: EPA
Epa

Naša reprezentanca, ki ji je od 61. minute pomagal tudi Benjamin Šeško, z dopolnjenimi 18 leti in enim dnevom najmlajši debitant v zgodovini nogometne Slovenije, pravega odgovora ni sestavila. Do sodnikovega podaljška. Domen Črnigoj je v 96. minuti natančno udaril z desne strani, izkorstil dobro podajo Jake Bijola za projektil s prve. S svojim tretjim reprezentančnim golom je poskrbel za prijateljski remi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta