Dva petelina, prekmurski z oskubljenim perjem

Aleš Mišič Aleš Mišič
10.11.2019 21:31

Po dramatičnem obračunu v Murski Soboti so v zadnji tekmi 17. kroga prve lige zmago s 4:2 slavili nogometaši Aluminija

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Kdo bo po 17. krogu tretji in kdo četrti na prvenstveni lestvici, je odločal dvoboj dveh enakovrednih tekmecev. Mura, ki se je lani vrnila v prvoligaško druščino in prvenstvo končala na četrtem mestu z vstopnico za evropske kvalifikacije, je gostila Aluminij. Ekipo, ki je lansko jesen zaključila na tretjem mestu, kar je bilo veliko presenečenje. Dobre predstave murašev in šumarjev, kronane s skalpi velikih, niso več nobena senzacija v slovenski prvi ligi. Dva "petelina" sta se sinoči udarila v derbiju kroga v Murski Soboti.
Domači trener Ante Šimundža in gostujoči Slobodan Grubor pri sestavi enajsteric nista imela težav zaradi kaznjencev. Hrvaški strokovnjak na klopi Aluminija še dolgo ne bo mogel računati na poškodovanega Lucasa Maria Horvata. Argentinec slovenskih korenin si je dan pred 34. rojstnim dnevom na pripravljalni tekmi proti hrvaški Gorici v sredini oktobra tako hudo poškodoval stegensko mišico, da bo okrevanje trajalo najmanj štiri mesece. Na drugi strani ima podobne težave Alen Kozar, ki zaradi hude poškodbe kolena prav tako ne bo mogel igrati dalj časa, poškodba pa pesti še Klemna Šturma.

Štirikrat so se na ravnici veselili Kidričani. 
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta