(FOTO) Rožman po prvem treningu v Ljudskem vrtu: "V tem trenutku je igralcem najtežje." Na igrišču ni bilo Saše Gajserja

Marko Kovačevič
22.03.2021 14:48
Novi trener nogometašev Maribora v fantih vidi veliko željo po uspehu. Na igrišču je bil tudi Aleš Mertelj, Saša Gajser pa se očitno poslavlja izpod Kalvarije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Gol je še bilo treba prinesti čez cesto in trening, prvi pod novim vodstvom, se je lahko začel. Zvoki s pomožnega igrišča so jasno nakazali, da se v Ljudskem vrtu začenja nova zgodba. Simon Rožman je glasno in energično usmerjal nogometaše Maribora.

"Zadovoljen sem. V fantih vidim veliko željo po uspešnem nadaljevanju prvenstva. Na prvem treningu je šlo vse tako, kot smo si zamislili. Fokus in želja, ki ju vidim pri igralcih, sta dobra osnova za nadaljevanje," je o prvem dopoldnevu z vijoličastimi dejal 37-letni trener. Nogometašem je že predstavil svoje zamisli: "V tem trenutku je igralcem najtežje. Novi trener ima nove zamisli, nova pravila. Predstavljeno jim je bilo, na kak način želimo delati, zakaj smo prišli. Pred nami je zanimiv in zahteven projekt, vse pa temelji na našem medsebojnem odnosu. V začetku največ stavim na to, druga stvar pa je vsebina, s katero se bomo ukvarjali vsak dan, da bi bili uspešnejši, bolj dinamični, bolj učinkoviti."

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

Brez zapletov ni šlo. Zaradi težav s stegensko mišico je trening predčasno zaključil Denis Klinar. Ob Alešu Kačičniku, ki je z Rožmanom sodeloval že v Rijeki in Domžalah, je novemu trenerju pomagal Aleš Mertelj, ki se je strokovnemu štabu 15-kratnih slovenskih prvakov pridružil pred dvema tednoma. Na igrišču pa ni bilo Saše Gajserja, kar je še ena potrditev informacije, da dolgoletni pomočnik trenerjev, ki je po odhodu Maura Camoranesija zagrabil vajeti prve ekipe, zaključuje svojo zgodbo z Mariborom.

Andrej Petelinsk

Rožmana in njegovo ekipo kmalu čaka selitev. Ker bodo Ljudski vrt, enega od gostiteljev evropskega prvenstva do 21 let, zasedle mlade reprezentance Slovenije, Španije, Italije in Češke, se bodo nogometaši Maribora v sredo umaknili na Čatež. "Klub je omogočil sijajne pogoje za delo. Za teden dni se bomo umaknili. Pričakujem, da bomo na Čatežu naredili prve korake v liniji, ki jo želimo. Predvsem gre za spoznavanje procesa treningov, nas pa čaka spoznavanje igralcev. Od njih pričakujem visok nivo profesionalnosti in željo po uspehih," je še povedal novi šef vijoličaste slačilnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta