Hansi Flick: V Parizu hočemo dvigniti veliko prahu

ug
13.04.2021 09:00
Bayern pred zahtevno nalogo proti PSG-ju, prvaki morajo zasukati četrtfinale lige prvakov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Četrtfinale lige prvakov med Bayernom in PSG-jem, ki je ponovitev lanskega finala in letos finale pred finalom, je že v prvi tekmi upravičil svoj sloves. In najbrž niti današnja povratna tekma ne bo razočarala, čeprav bo polovica udeležencev razočaranih. "Ustrelili smo se v koleno. Zdaj pa moramo udariti iz ozadja," meni eden od motorjev bavarskega stroja Thomas Müller po rezultatu 2:3 na Allianz Areni.

Thomas Müller ni bil zadovoljen z zadnjo tekmo v ligi prvakov, ne v bundesligi, Bayern je v neslavni seriji. 
EPA

Ja, če iz 31 strelov na gol le dvakrat zatreseš mrežo, lahko to velja kot samopoškodba. In če brez prvega golgeterja, najboljšega nogometaša na svetu v prejšnjem letu Roberta Lewandowskega, še toliko bolj. A brez Poljaka se bodo morali Nemci znajti tudi tokrat, in to v francoski prestolnici, kjer še niso zmagali. Vsa prejšnja srečanja (če odštejemo lanski finale na nevtralnem terenu) so se končala s slavjem gostiteljev. No, prejšnji teden so Francozi v Münchnu prekinili tradicijo (2:3), da se zgodba ponovi v jubilejni stoti tekmi Bayerna v izločilnih bojih lige prvakov, bi bilo primerno darilo. A to ni edini pogoj za slavje. "Vemo, da moramo dati vsaj dva gola. Naloga bo težka, toda za takšne tekme igramo nogomet. V Parizu hočemo dvigniti veliko prahu," si je zaželel Hansi Flick. Moštvo je proti Franciji popeljal še s slabo popotnico remija proti Unionu v bundesligi in mu zdaj grozi nedoživeto na klopi nemškega velikana - tretja tekma brez zmage. Bayernu se je to nazadnje pripetilo oktobra 2018.

Kako razorožiti razpoloženega Mbappeja, bo nocoj šele v drugem planu Bavarcev, najprej morajo zabiti dva gola. 
Epa

PSG pa je v soboto povozil Strasbourg (4:1), med strelce se je znova vpisal tudi Kylian Mbappe, za Erlingom Halangom (10 golov) drugi strelec lige prvakov v tej sezoni (8), ki je v bavarski prestolnici zabil dvakrat. Toda posel še ni končan, menijo Francozi. "Vse se še lahko zgodi. Bayern je trenutno najboljša ekipa na svetu. Imam ogromno spoštovanja, ampak tudi zaupanje v našo moč, vemo, kaj moramo storiti za zmago," je dejal trener PSG-ja Mauricio Pochettino.

Reuters

Njegov predhodnik na vročem pariškem stolčku nocoj ne bo toliko pod žarometi v Sevilli, Thomas Tuchel bo s Chelseajem branil prednost dveh golov s prve tekme proti Portu.

Povratne tekme četrtfinala, ob 21. uri, danes: Chelsea - Porto (prva tekma 2:0), PSG - Bayern (3:2); jutri: Borussia (D) - Manchester City (1:2), Liverpool - Real Madrid (1:3). (ug)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta