(INTERVJU) Ažbe Jug: "Priznam, slaba volja je prisotna"

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.09.2020 08:00

Dolgo je taval po Evropi, preden je domačin iz Ljudskega vrta Ažbe Jug postal številka ena med vratnicama Maribora

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi trener bo imel ne le eno, pač pa dve najboljši ekipi v državi, je prepričan Jug.
Grega Wernig

Pred enajstimi leti je Rušana pot iz Ljudskega vrta vodila v Ljubljano k Interblocku, nato v Francijo k Bordeauxu, leta 2017 je podpisal pogodbo s Sportingom iz Lizbone, nazadnje je bil član nizozemske Fortune Sittard. Po junijski vrnitvi v Maribor je 28-letnik pod vodstvom trenerja Sergeja Jakirovića prevzel vlogo prvega vratarja vijoličastih. O slabem uvodu 15-kratnih prvakov v sezono smo se z Ažbetom Jugom pogovarjali na dan akcije Vijol'čna kri za vse ljudi, ko je bila v Ljudskem vrtu tudi njegova žena, zaposlena v UKC Maribor. "Vsaka takšna akcija je zelo dobrodošla za mesto, za klub. Žena dela v UKC Maribor, zato poznam situacijo, vem, kako je kri pomembna za ljudi, ki jo potrebujejo. Vesel sem, da ima klub moč in možnost, da privabi ljudi, da pomagajo," je vesel vratar Maribora.
Prvi tedni dela po vrnitvi v Ljudski vrt so za vami, kako se počutite doma? Je to to, kar ste pričakovali?
"Klub je na organiziran na evropski ravni, vse je tako, kot mora biti. Ljudje, ki tukaj delajo, so povezani s klubom in 100-odstotno organizirani ter predani. Kot nogometaš imaš tukaj vse na razpolago, da uspeš. Vemo pa, kaj se je dogajalo zadnje dni. Trenutno ni rožnato. Če bomo zdaj trdo delali za cilj, ki smo si ga zastavili, nas čakajo lepše stvari."
Kako ste sprejeli vlogo prvega vratarja, česar v zadnjih letih niste bili navajeni?
"Boljšega začetka si nisem mogel želeti. Prišel sem, da igram. Bo pa trener tisti, ki odloča, kdo bo v prihodnje igral in kdo bo na klopi. V vsaki vlogi bom dal svoj maksimum, da pomagam do zmag in naslova prvakov."
Zdaj že nekdanji trener je rekel, da ste dva dni pred tekmo s Colerainom vedeli, da boste igrali. Kako pomembno je za vratarja, če je prva izbira?
"Vseeno je, ali veš ali ne. Vsi golmani v ekipi se vseskozi pripravljamo, da bomo branili. Tudi kot rezervist nikoli ne veš, kdaj boš vstopil. Vratar na igrišču se lahko poškoduje tudi v prvi ali deseti minuti in takoj moraš v gol. Vsi vratarji, ki smo na voljo, se pripravljamo na tekmo in analiziramo nasprotnike."
Kaj pomeni za vratarja, da je v njegovi ekipi tudi Jasmin Handanović, za katerim je dolga in uspešna kariera?
"Jasmin Handanović z izkušnjami, z vsem, kar je doživel in dal klubu, veliko pripomore nam igralcem, veliko nam pomaga. To je za nas plus, ki ga moramo izkoristiti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta