(INTERVJU) Dino Hotić iz Belgije: Ko so nas vsi odpisali, smo naredili čudež

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
20.04.2020 05:28

Dino Hotić o prilagajanju na Cercle Brugge, belgijski ligi, preživljanju koronadobe z majhnim otrokom, Mariboru, drugem očetu Zlatku Zahoviču in reprezentanci BiH.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv

Izbral si je zgodnje dopoldne, ko sva se dogovarjala za pogovor. Ko je pri hiši devetmesečni otrok, se dnevi začenjajo zgodaj. Tudi v Belgiji, kamor se je v začetku leta preselila nekdanja desetka Maribora. Dobro se je znašel v novi sredini, a prilagajanje je prekinila pandemija novega koronavirusa. "Ni prijetno, ker se je pojavil virus, a dogajale so se še hujše stvari, vojne. To moramo preživeti, upati, da čim prej mine. Ni tekem in skupnih treningov, s familijo smo doma, igramo se, hodimo na sprehode. Treniram individualno. Imam vse stvari, ki jih potrebujem, klub nam je omogočil, da iz fitnesa odnesemo pripomočke. Pred hišo imam dovolj prostora in manjši travnik," nam je o dnevih v karanteni dejal Dino Hotić, član belgijskega prvoligaša Cercle Brugge.
Stika z žogo torej še niste izgubili?
"Pred hišo imam mrežo, da si lahko podajam žogo. Če se bo sezona nadaljevala, bom hitro dobil občutek nazaj. To je še najlažje. Moraš pa ostati fit."
Pravite, da zgodaj vstajate. Kako je v teh nenavadnih časih skrbeti za majhnega otroka?
"Edini plus tega virusa je, da smo z družino lahko doma, skupaj preživimo cel dan. Vstajamo zgodaj, sin se zbudi ob osmih, nekaj poje, malo se igramo, potem pa gre na drugo rundo spanja. Ni težko. S punco se izmenjujeva, včasih ga zjutraj jaz vzamem, da lahko ona dlje spi."

Dino Hotić z dekletom, sinom in kužkom čaka, da se življenje v Bruggeu vrne v normalne tirnice.
Osebni arhiv
"Bil mi je kot drugi oče. Ne le kot direktor, svetoval mi je kot sinu," o Zlatku Zahoviču pravi nekdanja vijoličasta desetka. 
Sašo Bizjak
V dresu reprezentance BIH se je veselil na tekmi proti Lihtenštajnu. 
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta