Izpad Maribora v četrtfinalu: Ne pomaga, če se na glavo meče le trener

Marko Kovačevič
27.04.2021 20:55
Še drugič v manj kot tednu dni so Domžale odčitale lekcijo vijoličastim, pokalna pot Rožmanovih varovancev se je končala v četrtfinalu
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bobo

Izračun je bil pravi. Da jih do lovorike ločijo le tri tekme, je pred četrtfinalom pokala Slovenije ugotavljal trener nogometašev Maribora Simon Rožman. Pa se je zalomilo že na prvi postaji, Domžale so še drugič v manj kot tednu dni premagale vijoličaste. Tokrat ob Kamniški Bistrici z 2:1. "Ko imaš tri tekme do lovorike, bi se jaz metal na glavo. Če nekdo tega ne more sprejeti, težko razumem," je bil na nekoč svojem stadionu razočaran Rožman.

Zaradi bolezni je iz kadra izpadel najboljši strelec Dario Kolobarić, a Domžale pred golom niso bile nič manj nevarne. V 23. minuti je vratar Maribora Ažbe Jug prvič padel. Sven Šoštarič Karić, ki je tokrat igral na levi strani obrambe, je pričakal odbitek, ga po tleh poslal v kazenski prostor, njegov strel/podajo pa je v mrežo preusmeril Matej Podlogar. Z izjemo poskusa Roka Kronavetra iz razdalje in igralskega vložka Rudija Požega Vancaša, ki se je po padcu v kazenskem prostoru končal z rumenim kartonom, Maribor v prvem polčasu ni sestavil akcije, ki bi vsaj malo zadišala po golu. Drugače je bilo pred Jugom. Rumena družina je v 43. minuti še enkrat izigrala obrambo, Benjamin Markuš je po domiselni kombinaciji s Šoštaričem Karićem podal z leve strani, Arnel Jakupović pa je v kazenskem prostoru natančno zaključil.

"Zelo dobri smo bili pa tudi Maribor ni pokazal neke agresije, potegnil se je nazaj, čakal in mi smo dominirali, si ustvarjali priložnosti," je pot do 2:0 opisal strateg Domžal Dejan Djuranović. "Vedeli smo, da bo Maribor v drugem polčasu z menjavami dobil energijo, pritisnil. Skušali smo jih držati daleč od gola, kar nam je še kar uspevalo. Smo pa vedeli, da bomo v zadnji tretjini tudi trpeli."

Postava iz prvega polčasa ni upravičila zaupanja, je po novem porazu pribil trener Maribora. 
Bobo

"Načrt je bil, da še enkrat damo priložnost vsem igralcem, a ti, ki so nastopili v prvem polčasu, niso upravičili zaupanja. Če pogledate kader, vidite med polčasoma svetlobno razliko. Z drugim delom sem zadovoljen. Imeli smo pravo energijo, dobro kombinatoriko," je ugotovil Rožman. Le s prsti si je zavezal usta, ko je padlo vprašanje, ali je bila za koga ta priložnost zadnja. Ja, drugi polčas je bil drugačen. Še eno menjavo več kot pred tednom dni, ko so Domžalčani rajali v Ljudskem vrtu, je opravil pred začetkom drugega polčasa, v igro poslal Aleksa Pihlerja, Jana Repasa, Aljošo Matka in Jana Mlakarja. Maribor je v 60. minuti obudil upe na polfinale. Kombinirali so Santos, Kronaveter in Repas, slednji pa je z lepo podajo omogočil priložnost Denisu Klinarju. Bočni branilec je suvereno zaključil z levico, zadel za 2:1.

Enosmerni promet je vijoličaste pripeljal do priložnosti, da izsilijo vsaj podaljšek, toda streli Andreja Kotnika, Jana Repasa in Špira Peričića niso šli v mrežo. Koga si Domžale želijo v polfinalu? "Želje nimamo, a glede na dve tekmi proti Mariboru pričakujem Olimpijo, ker z njo naslednjo sredo igramo že v ligi," je sosedski dvoboj napovedal Dejan Djuranović.

Agron Šalja je na klopi Celja debitiral z zmago proti Radomljam.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta