Konferenčna liga: Jakupović junak Domžal, Olimpija preživela loterijo na Malti

Mar.K.
29.07.2021 20:55
Nogometaši Domžal in Olimpije so si zagotovili uvrstitev v tretji krog kvalifikacij
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prednost s prve tekme se je sicer stopila, a si je Olimpija v Ta' Qaliju zagotovila napredovanje.
Bojan Velikonja/Dnevnik

Nogometaši Domžal so se uspešno prebili čez drugi krog kvalifikaci jza konferenčno ligo. Po remiju z 1:1 na prvi tekmi ob Kamniški Bistrici so včeraj v Helsinkih z 1:0 prekmagali Honko Espoo. Izbranci trenerja Dejana Djuranovića so odigrali korektno tekmo, v tretji predkrog konferenčne lige pa jih je poslal evrogol Arnela Jakupovića. Če je v 16. minuti vratar finske ekipe Tim Murray še ubranil poskus Senijada Ibričića, je bil nemočen, ko je v 22. minuti s 25 metrov tresnil Jakupović. Krilni napadalec je žogo natančno poslal pod prečko.

Nadaljevanje je bilo bolj ali manj v domeni Domžalčanov, ki so prišli do nekaj priložnosti, a jim ni uspelo zadeti. Med drugim je Ibričićev strel v 36. minuti obranil Murray, le nekaj sekund zatem je Tilen Klemenčič z volejem zgrešil cilj, v 40. pa je bil neuspešen še Damjan Vuklišević. V drugem polčasu je prvi resno zagrozil Rui Modesto, ko je poskusil v 60. minuti malce z leve strani z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Ajdin Mulalić. Domžalčani so vse bolj zgolj pazili na to, da ne bi odprli kakšne prevelike luknje v obrambi, Honka pa je vse bolj pritiskala in v 88. minuti prišla do strela z glavo, ki pa je na domžalsko srečo zgrešil cilj.

Gostovanje Olimpije v Ta' Qaliju se je zavelklo. Malteška Birkirkara je v 27. minuti izničila prednost z 1:0, ki so si jo zmaji zagotovili na prvi tekmi v Ljubljani. Nejca Vidmarja, ki je po odhodu Žige Freliha spet zavzel mesto med vratnicama Olimpije, ga je z natančnim projektilom s prostega strela premagal napadalni vezist Diego Silva. Gol 28-letnega Brazilca je bil edini v prvih 90 minutah. Tudi v dodatnih 30 minutah so priložnosti - blizu izenačenja je bil na koncu prvega podaljška Uroš Korun - ostale neizkoriščene. Potnika v tretji krog je tako odločilo streljanje enajstmetrovk.

V loteriji je bila spretnejša Olimpija, vseh pet strelcev, Elšnik, Špehar, Tomić, Ostrc in Aldair, je bilo natančnih. Vratar Vidmar pa je v peti seriji ubranil strel Mbonga in svoje moštvo odpeljal v tretji krog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta