Lendavčani z zmago na prekmurskem derbiju pod vrh

Miha Šoštarič
18.03.2019 19:45

Nafta je Beltincem pokazala, kdo je gospodar in kako močno si želi v prvo ligo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stjepan Oštrek (levo) je bil ključni mož tekme v prvem polčasu. 
Aleš Cipot

Tudi po uvrstitvi soboške Mure v prvoligaško druščino Prekmurje ni ostalo brez enega od tradicionalnih nogometnih obračunov. V nedeljo sta se pod lendavskimi vinogradi pomerila Nafta in Beltinci. Šlo je za obračun 19. kroga druge lige, brez težav pa so zmagali s 4:0 (2:0) Lendavčani, ki so ostali v boju za vrh razpredelnice. Za trojčkom Kalcer Radomlje, AŠK Bravo in Tabor Sežana (vsi po 39 točk) zaostajajo šest točk. Beltinčani so enajsti (21) in še vedno v coni za obstanek.
Sončna nedelja je na prekmurski derbi privabila 500 ljudi. Številka, ki bi si jo želel marsikateri prvoligaš, a za nogometne razmere v deželi ob reki Muri bistveno manjša kot v preteklosti. Delno je bil za to verjetno kriv močan veter, ki je v sunkih presegel 60 kilometrov na uro, poleg tega je nekoliko zgodnejši termin (ob 13. uri) številne po obilnem nedeljskem kosilu zvabil na kavč pred televizijske sprejemnike, ker so dvoboj tudi prenašali.
Odkar se lendavski nogometni klub napaja z madžarskimi forinti, so ambicije na skrajnem vzhodu naše države znova zrasle. Želijo si v prvo ligo, čeprav o tem neradi govorijo na glas. Tudi zato so tekmo vzeli skrajno resno, ob novem spodrsljaju pa bi verjetno brez službe ostal trener Franc Fridl. Nafta je od prve minute pokazala, kdo je gospodar, in nasprotnike potisnila na njihovo polovico igrišča. Beltinski čuvaj mreže Tadej Zver je imel polne roke dela, njegovi soigalci pa so se osredotočali na protinapade, ki pa niso prinesli uspeha. Gostitelji so do vodstva z 1:0 prišli v 28. minuti, ko je iz najstrožje kazni zadel Jaka Bizjak. Enajstmetrovko je zakrivil Ivo Balažic, ki je po mnenju sodnika Romana Glažarja na nedovoljen način v kazenskem prostoru zaustavil Stjepana Oštreka. Prav slednji, 23-letni Hrvat, je deset minut pozneje z lepo odmerjenim strelom z roba kazenskega prostora postavil izid polčasa. Beltinci so imeli srečo, saj je v 40. minuti po strelu Rolanda Pakuja žoga zadela okvir vrat. Po odmoru so gostitelji nadaljevali kombinatorno igro, s katero so dajali izredno malo možnosti za igro gostom. Svojo premoč so kronali še z dvema zadetkoma. Najprej je v 51. minuti s pomočjo beltinskega branilca Tadeja Apatiča žogo za hrbet Zvera poslal Dino Cvrtila, končni rezultat je v 71. minuti postavil Vedran Vinko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta