Luka Koblar v vijol'čni karanteni: Opravlja šolske obveznosti, ne more se upreti čokoladi

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.04.2020 15:46

Luka Koblar, najmlajši član začetne enajsterice Maribora ob prekinitvi sezone, o dneh med prisilnim nogometnim premorom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor: nogomet Maribor Olimpija, Luka Koblar -
Igor Napast

Leto 2020 se je za 20-letnega Luko Koblarja začelo vzpodbudno. Trener Darko Milanič mu je na pripravljalnih tekmah dal priložnost, da se uigra z Nemanjo Mitrovićem na položaju osrednjega branilca. V članskem dresu Maribora, kjer je nogometno vzgojen, je debitiral na prvi uradni tekmi vijoličastih v tem letu, na večnem derbiju proti Olimpiji. 

Strokovno vodstvo Maribora je mlademu branilcu zaupalo. V začetni postavi vijoličastih je bil na vseh prvih petih tekmah drugega dela prvenstva, zanj in za NK Maribor pa je bila prelomna tekma proti Bravu, zadnja tekma pred prekinitvijo sezone zaradi epidemije novega koronavirusa - v 28. minuti je prejel rdeč karton. Vijoličasti so izgubili drugo tekmo zapored, po obračunu z Ljubljančani je odstopil trener Darko Milanič, nekaj dni za tem je klub zapustil tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič
{twitter}https://twitter.com/nkmaribor/status/1250442705525600256{/twitter}
Visokorasli Mariborčan, v višino meri kar 194 centimetrov, bo, če se bo prvenstvo nadaljevalo, na nov nastop v prvi ligi čakal tekmo dlje kot soigralci. Kdaj bo vpisal šesti nastop za Maribor in 17 nastop v prvi ligi (11 jih je v prvenstvu zbral med posojo pri Aluminiju), ni znano. Za spletno stran kluba nkmaribor.com pa je razkril, kaj počne med "vijol'čno karanteno" in kako se pripravlja na nadaljevanje sezone.

"Tekaški del oddelam zunaj, treninge za moč pa opravljam v stanovanju. Na blazini in s pripomočki, ki jih imam doma. Preko whatsappa imamo skupino, kjer nam kondicijski trener pošilja program aktivnosti in je delo organizirano tudi v trenutkih, ko lahko poteka samo na daljavo," je treninge v teh dneh za spletno stran kluba opisal Koblar. 

Hrana je pri profesionalnih športnikih pomembna, zajtrk si vijolična sedemintridesetica pripravlja sam, za kosilo skrbi mama. "Jem zdravo in pazim na prehrano," pravi, a se ne more upreti čokoladi, mu pa k sreči telo in treningi pregreho dopuščajo, razloži.

Med samoizolacijo se ukvarja še z igranjem računalniških iger, a pazi, da temu ne posveča preveč časa. V ospredju je učenje, pove dijak srednje trgovske šole: "Moram opraviti še preostale šolske obveznosti. Da zaključim šolanje.” V času karantene ne bi šlo brez telefona, prizna, skrbi, da je polnilec vedno na vidnem mestu. Tudi da s soigralci ostaja v stiku preko družbenih omrežij. 
20-letnik pravi, da te dni najbolj pogreša treninge s soigralci. Ker ima zdaj več časa za spremljanje filmov in serij, pa priporoča ogled serije La Casa de Papel oz. Money Heist: "Četrto sezono sem pred dnevi pogledal skoraj v kosu, del za delom. Tako kot mnogi po svetu komaj čakam, da bo na vrsti peta sezona."

Za branje izbere šolske skripte o marketingu, informira pe se s spremljanjem najpomembnejših novic o koronavirusu in situaciji po svetu. Po koncu ukrepov pravi, da bo najprej obiskal Ljudski vrt, potem pa si bo vzel čas za druženje s prijatelji. Za klubsko spletno stran pa je Koblar razmišljal tudi o nogometu po koronakrizi: "Vsi bomo komaj čakali na trenutek, ko bomo začeli s tekmami. Premor se je zavlekel, tako da bo treba najprej opraviti skupne priprave, da bomo spet ujeli stik z žogo in vrnili tekmovalne občutke. Glede nadaljevanja sezone pa ni dileme, želimo igrati naprej in zmagovati. Tekmo po tekmo, saj sezona ni izgubljena. Še vedno smo lahko prvaki. Po takšnem premoru se ekipe spremenijo, nekaj bo tudi negotovosti in zdaj se bo lahko vse premešalo na novo. Kot da bi začeli spomladanski del po dolgem vmesnem zimskem premoru."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta