Mirno, odločno, osredotočeno na derbi

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
21.02.2020 19:08

Darko Milanič, trener Maribora, napoveduje potrpežljivo obrambo in razigran napad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primorec deli zadnja navodila pred spomladansko uverturo. 
Igor Napast

Impresivno statistiko je imel. Poraz po Glasgowu in prvi uvrstitvi v evropsko ligo je bil dolgo njegov edini s slovenskih večnih derbijev, a v zadnjih letih so tudi zmaji našli luknje v njegovi ekipi. Da je tokrat ne bodo, je odločen trener nogometašev Maribora. Šest tednov jih je pripravljal na pomlad, na današnje gostovanje Olimpije v Ljudskem vrtu. "Ta tekma je zelo pomembna, nas pa nato v kratkem obdobju čaka še 15 zelo pomembnih srečanj. Lotili se jih bomo kot celote. Nenavadno je, da začnemo z derbijem, a tako so nam določili. Pripravljamo se zelo mirno, odločno, osredotočeno. Ker je bila pavza zelo dolga, komaj čakamo, da se tekma začne," je dejal Darko Milanič, nato pa pred zadnjim treningom pod Kalvarijo odgovarjal na vprašanja novinarjev.
O štirih točkah zaostanka za Olimpijo na lestvici: "Tekem je še veliko. To tekmo bomo vzeli kot eno od 16. Izkušnje iz prejšnjih let nam veliko povedo. Odločni, samozavestni gremo v pameten boj. Ne smemo se bati preigravanj, biti razigrani, hkrati pa ne smemo dati nasprotniku, kar želi."
O spremenjeni pripravi in taktiki, ker je Olimpija tik pred derbijem pripeljala Romana Bezjaka: "Priprava ne bo drugačna, je pa res to reprezentant z bogatimi izkušnjami. Ima drugačne karakteristike kot drugi napadalci. Mislim, da ne bo začel, zato je priprava osredotočena na fante, ki so jeseni več igrali."
O vratarju, osrednjih branilcih in zamenjavi za Dina Hotića: "Jasmin Handanović je bil dolgo poškodovan, operiran, rehabilitacija je bila uspešna, vendar potrebuje čas. Je v zaostanku, v tem trenutku še ne bo konkuriral za moštvo, pričakujem pa, da bo iz treninga v trening boljši. Na štoperski poziciji je konkurenca, fantje se želijo skozi vsako aktivnost pokazati. Tisti, ki bo dobil priložnost, jo mora odlično izkoristiti. Na desnem krilu imamo kar nekaj možnosti. Malce bomo gledali, kaj na določeni tekmi potrebujemo. Tam lahko igrajo Santos, Bajde, Mešanović, tudi Rudi, morda kdo peti."
O zvezni vrsti vijoličastih: "Imamo štiri različne veziste, vsakega s svojimi karakteristikami, vsi pa so zelo dragoceni za NK Maribor. Odločen sem, kdo bo tekmo začel, drugi pa točno vedo, da morajo biti pripravljeni za vstop, ko jih bo moštvo potrebovalo."
O derbijih v prvem delu sezone, remiju 0:0 v Mariboru in zmagi 4:2 v Ljubljani: "Če se spomnimo, da je bil prvi derbi med evropskimi tekmami, je logično, da je bil fokus na celotno zgodbo. Po derbiju smo naredili zelo velik korak, ko smo v kvalifikacijah za ligo prvakov po podaljških izločili AIK. Drugi derbi smo odigrali v celoti zelo dobro, bili odločni v vsakem trenutku. To odločnost in raznovrstnost pričakujem tudi na tokratni tekmi. Potrpežljivo se bomo branili in odločno napadali."
O Olimpiji brez kaznovanih osrednjih branilcev, Mirala Samardžića in Mackyja Bagnacka: "Olimpija ima kvalitetno moštvo, tu ni debate. Kvalitetno moštvo zna tudi kompenzirati. Če se ne motim, se nam je poleti dogajalo, da smo imeli na igrišču kar nekaj igralcev, ki prej niso igrali skupaj, pa v tem niste videli velikega hendikepa. Tako ga tudi jaz ne vidim pri Olimpiji." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta