Mlade zvezde za evropski prestol: Vodič pred četrtfinalom Eura do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem

Miha Dajčman
31.05.2021 07:01
Danes se s štirimi tekmami začnejo izločilni boji evropskega prvenstva do 21 let, ki ga gostita Slovenija in Madžarska. V Mariboru bosta odigrana po en četrtfinale in polfinale, v Ljubljani pa četrtfinale in finale turnirja
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kapetan Španije Marc Cucurella ni imel veliko težav s slovenskimi nogometaši, danes se bo v Ljudskem vrtu meril še s hrvaškimi.
Igor Napast

Španija - Hrvaška, Maribor, Ljudski vrt, ob 18. uri

Igor Bišćan: "Španci so favoriti, toda imamo možnost in upanje"
Sašo Bizjak

Portugalska - Italija, Ljubljana, Stožice ob 21. uri

V skupini D je Portugalska premagala Hrvaško, Švico in Anglijo, varovanci Ruija Jorgeja so dosegli šest golov, prejeli niso nobenega. V Stožicah so Portugalci že igrali. Italijani so v skupinskem delu premagali Slovenijo ter remizirali s Španijo in Češko. Marca so imeli azzurri v Mariboru in Celju težave z disciplino, prislužili so si kar pet rdečih kartonov, prav tolikokrat pa so na evropskih prvenstvih do 21 let tudi slavili. "Italijani imajo po navadi zelo močne in zrele ekipe in tudi v tem primeru je tako. V celoti so zelo nevarni," o tekmecih selektor Portugalske Rui Jorge, ki vodi generacijo, ki je bila na evropskem prvenstvu do 19 let pred štirimi leti druga, leto kasneje pa prva. "Portugalci so elitno moštvo, dobro jih poznamo, vemo, da so ti igralci že osvajali lovorike na podobnih tekmovanjih v mlajših selekcijah. To je za nas tudi velika motivacija, njihove kvalitete zelo spoštujemo," pred tekmo razmišlja italijanski selektor Paolo Niolato. Pri Portugalcih v izločilnih bojih ne bodo igrali Thierry Correia, Pedro Goncalves, Trincao, Joao Mario.

Italijani so v Ljudskem vrtu dvignili vstopnico za četrtfinale.
Andrej Petelinšek

Nizozemska - Francija, Budimpešta, ob 18. uri

Nizozemska si je napredovanje v četrtfinale po remijih z Romunijo in Nemčijo zagotovila z visoko zmago nad Madžarsko. Z marčevskega seznama mlade reprezentance so se članski pridružili Cody Gakpo, Justin Kluivert, Dani de Wit, Myron Boadu in Brian Brobbey, a Erwin van de Looi bo še vedno vodil zelo talentirano ekipo. Francozi veljajo za ene od favoritov tekmovanja, v skupinskem delu so z 2:0 premagali Islandijo in Rusijo, v obeh primerih so dva gola dosegli že v prvem polčasu, so pa klonili proti Danski. Tudi pri Francozih se je nekaj mladeničev pridružilo članski izbrani vrsti, galski petelini imajo sicer najbolj spremenjen reprezentančni seznam za izločilne boje tekmovanja.

Danska - Nemčija, Székesfehérvár, ob 21. uri

Danci so v skupini s Francijo, Islandijo in Rusijo osvojili prvo mesto s tremi zmagami, šestimi doseženimi goli in nobenim prejetim. Nemci so imeli v skupini A enako število točk (pet) kot prva Nizozemska in tretja Romunija, z omenjenima ekipama so remizirali, edino zmago pa dosegli proti gostiteljici Madžarski. Na prvenstvu pred dvema letoma so Nemci Dance v skupinskem delu premagali s 3:1, boljši so bili tudi na prvenstvih leta 2015 in 2017. Selektor mlade reprezentance Danske je v preteklosti deloval kot koordinator slavne Barcelonine nogometne šole La Masia.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta