Mura še bliže Mariboru in Olimpiji

zg
28.02.2021 20:29
Z drugih igrišč prve lige: Celjani doma izgubili s Sežanci in Bravo s Prekmurci, Goričani pa v gosteh z Domžalčani.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kevin Žižek (v črnem) je večkrat ogrozil vratarja Igorja Vekića, v 69. minuti pa ga je tudi premagal. 
Robert Balen

Nogometaši Celja kljub menjavi trenerja ne najdejo poti iz rezultatske krize. Ta se je poglobila v soboto, ko so na svojem igrišču z 0:3 (0:1) klonili proti Taboru iz Sežane. Po tej tekmi sta kluba zamenjala mesti na lestvici - Celjani so zdrknili na osmo mesto, Sežanci so se povzpeli na sedmo. Vratar celjske ekipe Matjaž Rozman je prvič klonil po strelu Leona Severja v 35. minuti, minuto po odmoru je vodstvo povišal Fahd Ndzengue, ki se je sam znašel pred Rozmanom in ga brez težav ukanil, končni rezultat pa je v 49. minuti z avtogolom dosegel Dušan Stojinović, ki je nespretno posredoval pred golovo črto.

Neodločen rezultat med Mariborom in Olimpijo je izrabila Mura, ki se je z zmago 1:0 (0:0) proti Bravu v Ljubljani vodilnima kluboma približala na tri točke. Tekma je bila odprta, priložnosti ni bilo veliko, zmagovalec pa je bil odločen v 69. minuti. Po podaji Klemna Šturma z leve strani je ob prvi vratnici žogo mimo presenečenega vratarja Igorja Vekića z glavo preusmeril v mrežo Kevin Žižek: "Bil sem na pravem mestu ob pravem času." Bravo je po enajstih tekmah doživel prvi poraz. "Žogo smo imeli veliko več v nogah od tekmeca, a to ne šteje, štejejo goli. Tudi več priložnosti za zadetek smo imeli, a so zadetek dosegli gostje, mi pa ne," se je pridušal trener Brava Dejan Grabić. "To je bila pomembna zmaga. Naši nogometaši so igrali strpno in zadeli v pravem trenutku," je dejal trener Mure Ante Šimundža.

V današnji drugi tekmi so se doma izkazali Domžalčani, ki so neporaženi že dvanajst tekem. Edini gol na tekmi je Gorici v 53. minuti zabil Amel Jakupović. Gostitelji bi lahko dosegli še kakšnega, a je bil eden dovolj, da je Gorica ostala trdno prikovana na dno lestvice. Aluminij, ki je tik pred njo, se ji lahko še oddalji, a bo moral v zadnji tekmi 24. kroga jutri ob 16. uri iztržiti vsaj remi proti Kopru. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta