Muraši so izbrali pravo pot

Aleš Mišič Aleš Mišič
28.11.2019 19:03

"Trenutno stanje je spodbudno, kar je dodaten impulz za trdo delo z željo po čim bolj pozitivnem rezultatu," pred gostovanjem v Celju pravi Ante Šimundža

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža - signal z roba igrišča
Andrej Petelinsek

S prekmurske ravnice se bodo jutri nogometaši Mure odpravili v knežje mesto, kjer jih ob 13.50 čaka obračun z grofi. V prvem srečanju v sezoni sta se kluba razšla z neodločenim izidom 2:2, v drugem je bila boljša Mura z 1:0. Prvenstvo se je že prevesilo v drugo polovico, do konca jesenskega dela sta samo dva kroga. Priložnost za oceno nekajmesečnega dela je to. "Rezultati so zelo pozitivni. Pokazali so, da je pot, ki smo jo izbrali, prava. Vztrajali bomo na njej, želimo si, normalno, še boljših rezultatov z veliko trdega dela," je zadovoljen Murin trener Ante Šimundža.
Mura se že nekaj časa tepe s Celjani in Kidričani za (pod)vrh na lestvici. Če bi muraši osvojili tri točke v Celju, bi imeli sedem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. "Pred prvenstvom smo si zadali za cilj sredino lestvice. Smo drugo leto v prvi ligi, vendar so ti cilji po našem mnenju realni in dosegljivi. Če se bo ponudila priložnost, bomo iskali tudi višje pozicije. Trenutno stanje je zagotovo spodbudno, kar je dodaten impulz za trdo delo z željo po čim bolj pozitivnem rezultatu v Celju."
Za marsikoga sta Mura in Aluminij še vedno presenečenje. Za trenerja najbrž ne? "Moramo se zavedati, da so to stvari, o katerih si vsak ustvari svoje mnenje. Po letu in pol v prvi ligi ne moremo biti naenkrat favoriti in ne moremo odločati, kako se bo razpletlo v prvenstvu. Od izkušenejših klubov se moramo učiti. Zavedamo se svojih kvalitet, spoštujemo kakovost vseh nasprotnikov in si želimo biti čim boljši," odgovarja Mariborčan na začasnem delu v Prekmurju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta