Ne pariška, noč v Münchnu usodna za šampione

ug
14.04.2021 12:38
Prva polfinalista lige prvakov sta PSG in Chelsea
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Nič ne bo od tega, da bi Bayern postal šele drugi klub v zgodovini po Real Madridu, ki je obranil naslov v ligi prvakov. Gol Erica Maxima Choupo-Motinga je bil premalo za nemško slavje v Parizu, PSG in Chelsea sta prva polfinalista. V drugem sinočnjem povratnem srečanju četrtfinala v Sevilli je umetnina Mehdija Taremija prišla prepozno, globoko v sodnikovem podaljšku, da bi Porto resno kandidiral za tretjo lovoriko v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Reuters

Lahko bi se zgodilo, da bi brazilski virtuoz Neymar, ki ga je nekdanji francoski reprezentant in zdaj tehnični opazovalec Uefe Patrick Vieira razglasil za igralca tekme, postal tragični junak. A zgrešene priložnosti Parižanov le niso stale napredovanja, čeprav drugič v zadnjih 45 evropski tekmah niso zadeli - obakrat prav proti Bayernu. "Izločili smo šampione Evrope," je bil vzhičen Neymar. Nemški vratar Manuel Neuer, ki je sicer ostal nepremagan, pa je bil na tleh: "Nismo bili izločeni to noč, v Münchnu bi morali biti bistveno boljši. Zelo smo razočarani, ker smo zgrešili toliko priložnosti." Bavarcev ni moglo potolažiti, da so niz nepremaganosti na gostovanjih podaljšali na 18 tekem, zadnjič so bili poraženi septembra 2017 prav v Parizu. Kako bi bili, ko pa so tudi v povratni tekmi imeli priložnost, da ostanejo v boju za sedmo lovoriko v ligi prvakov in se na drugem mestu večne lestvice izenačijo v Milanom.

Mojstrovina Mehdija Taremija, prvega iranskega strelca v četrtfinalu, je bila premalo za napredovanje Porta.
Reuters

Se pa še vedno možnost za drugo ponuja Chelseaju. "Porto je ekipa, ki te lahko pripravi do tega, da se prikažeš v slabi luči, to so storili Juventusu. Ampak mi jim do srečnega strela v zadnji minuti nismo ponudili priložnosti," je dejal Thomas Tuchel, trener Angležev, ki so sedmič v polfinalu lige prvakov, prvič po sedmih letih. Sinoči je Nemec spremljal obračun Real Madrid - Liverpool, s PSG-jem, ki ga je avgusta vodil v finalu, in bivšimi delodajalci se lahko sreča komaj v spektaklu 29. maja na olimpijskem stadionu v Carigradu.

Rezultati polfinala, povratni tekmi: PSG - Bayern 0:1 (skupni izid 3:3), Porto - Chelsea 1:0 (1:2). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta