Ne Šimundža, zmaga bo izziv

Marko Kovačevič
13.03.2021 10:00
S prekmursko-štajerskim derbijem bodo nogometaši Maribora zaključili tretjo četrtino sezone v prvi ligi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Da so bili njegovi varovanci proti Kopru fantastični, je ugotovil Saša Gajser, a zdaj bodo morali to ponoviti še v Murski Soboti. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Iz enačbe je sicer treba črtati gostovanje v Novi Gorici, se pa nogometaši Maribora v letu 2021 očitno najbolje znajdejo, ko jim nasproti stojijo primorske ekipe. Zmagi v Sežani so dodali skalp Kopra. "Fantom čestitke, bili so fantastični," je bil s predstavo v 26. krogu zadovoljen trener vijoličastih Saša Gajser. No, v nedeljo (ob 14.45) njegove varovance čaka gostovanje na drugem koncu. V Murski Soboti bodo odigrali zadnjo tekmo tretje četrtine prvenstva v prvi ligi.

Štiri točke več od Mure bo Maribor prinesel na Fazanerijo, a črno-beli se še vedno spogledujejo z najvišjimi mesti. "Mura realno kandidira za naslov prvaka. Težka tekma bo. Presenečenj v igri Mure ne pričakujem, gre za isto zgodbo, kot je bila v Mariboru. V nogometu je najtežje držati konstanto, a Mura jo ima. Odigrala bo taktično zrelo, ima kvaliteto in hitrost, jaz pa mislim, da imamo mi več kvalitete in kakšno izkušnjo več," je prepričan dolgoletni pomočnik trenerjev v Ljudskem vrtu, ki je po slovesu Maura Camoranesija in njegove južnoameriške ekipe zagrabil vlogo vodje strokovnega štaba.

Dobrega znanca bo srečal na drugi strani. Z Antejem Šimundžo sta pod Kalvarijo skupaj pomagala Darku Milaniču, v obdobju velikih uspehov, kot sta bili pomlad v evropski ligi in uvrstitev v ligo prvakov leta 2014, pa je Gajser kar Šimundži. Bo soočenje z nekdanjim sodelavcem izziv? "Zame bo izziv zmaga Maribora. Ante v Muri dela odlično, fantastično. Ni lahko biti konstanten toliko časa. To dokazuje njegovo kvaliteto. Ko bodo zgodbo začeli graditi drugače, tako kot jo Maribor, kjer je pritisk zmag in lovorik, bodo imeli probleme. Nisem ravno prepričan, da je Mura dorasla temu pritisku," pravi 47-letnik.

V finišu tekme proti Kopru je v ogenj poslal 17-letnega debitanta Gala Gorenaka. "Fantastičen igralec, produkt nogometne šole Maribora. Nobenega dvoma nisem imel, da ga postavim v igro. Fant je velik talent, potrudil se bom - in to ni samo fraza -, da mu omogočimo čim boljše pogoje za napredek. Pazljivi moramo biti, kdaj, kako in koliko, bo pa Maribor spet imel odličnega mladega igralca," je o napadalno usmerjenem mladeniču dejal trener.

Gorenak je zamenjal Jana Mlakarja. Napadalec, ki je del zimskih priprav izpustil zaradi okužbe z novim koronavirusom, je vse bližje optimalni formi, polovico od osmih golov v sezoni je dosegel po rošadi na klopi. "Igralci si želimo zmagovalne serije, vračamo se k osnovam. Tekma proti Kopru je pokazala, da lahko zmagujemo, če delamo osnovne stvari, ki se od nas zahtevajo," poudarja Mlakar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta