Nekdanji nogometaš Schalkeja pred leti "umrl" v prometni nesreči, zdaj živi in dela v Nemčiji

M.D.
05.05.2020 15:43

Nekdanji desni bočni branilec Schalkeja naj bi pred štirimi leti umrl v prometni nesreči v Kongu. Od zavarovalniške premije se je okoristila njegova nekdanja žena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kamba je bil vrsto let član mladinskih selekcij ekipe Schalke 04, igral je tudi z Manuelom Neuerjem.
EPA

Nemški Bild je odkril neverjetno prevaro. Hiannick Kamba, nekdanji nogometaš ekipe Schalke 04 je živ, čeprav naj bi desni bočni branilec iz Konga, rojen leta 1986, umrl v prometni nesreči leta 2016 prav v domačem Kongu.
Po informacijah Bilda so Kambo opazili v Nemčiji na območju Porurja med opravljanjem dela. Pišejo, da je živ in zdrav, dela kot kemik. Nemci so njegovo zgodbo odkrili po tem, ko je njegova žena kot vdova prejela izplačilo zavarovalnice. V primeru smrti v prometni nesreči je bila v zavarovalni polici Hiannicka Kambe predvidena visoka premija. Kamba naj bi umrl med vožnjo z motociklom v Kongu, njegova soproga pa je prejela nekaj več kot pol milijona evrov.
"Zlagali so se o njegovi smrti, da bi dobili denar od zavarovalnice, za mrtvega so ga proglasili v Kongu," piše Bild.
Kambina žena je nemškim oblastem prinesla mrliški list iz Konga in osmrtnico iz tamkajšnjih novic, preverjanje celotne zgodbe iz Nemčije pa ni bilo enostavno. Januarja 2016 je bil Kamba pri 29 letih proglašen za mrtvega, maja 2020 pa znova velja za živega. V bližini njegovega doma v Gelsenkirchnu so ga videli večkrat, v Nemčijo se je vrnil marca 2018. Tega leta naj bi se Kamba javil na nemškem veleposlaništvu v Kinšasi ter dejal, da zgodba o njegovi smrti ni resnična. Povedal je, da se je januarja 2016 brez denarja, telefona in dokumentov ločil od kolegov. Žena pa naj bi za zavarovalno polico izvedela šele po njegovi domnevni smrti.
V mladinskih selekcijah Schalkeja je igral z Manuelom Neuerjem, Za drugo moštvo Schalkea je zbral 19 nastopov, sčasoma pa ugotovil, da ga bolj zanima kemija. V karieri je v 40 nastopih v nižjeligaških tekmovanjih dosegel en gol. Leta 2016, ko naj bi doživel usodno prometno nesrečo, je bil član osmoligaša VFB Hulsa. V Kongu se je brez dokumentov, telefona in denarja odpravil na izlet v notranjost države, nekaj ur kasneje pa je prišlo do prometne nesreče.
Žena Hiannicka Kamba je na sodišču obtožena prevare, obtožbe zanika, primer teče. Priča v primeru proti 39-letnici je tudi omenjeni nogometaš. Proti njemu postopka ne vodijo.
{twitter}https://twitter.com/FotMob/status/1257415120126386185{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta