NK Maribor ima novega trenerja, Bogatinov Milaničevega naslednika našel na Hrvaškem

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
23.04.2020 19:16

Na klop vijoličastih bo sedel Sergej Jakirović, ki se je uveljavil v Veliki Gorici

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sergej Jakirović (levo) je v slovenski ligi med letoma 1999 in 2002 igral za Korotan.
Janko Rath

Nogometaši Maribora imajo novega trenerja. Kot so sporočili iz Ljudskega vrta, je vajeti prve ekipe prevzel Sergej Jakirović. 43-letni Hrvat se bo na Štajersko preselil z dobro popotnico iz hrvaške lige, kjer je skoraj dve leti vodil klub iz Velike Gorice. V trenerski karieri je vodil še klub Sesvete, izkušnja v Mariboru pa bo njegova prva na tujem.
{twitter}https://twitter.com/nkmaribor/status/1253366345011429378{/twitter}
"Zelo sem vesel in počaščen, zahvala športnemu direktorju Oliverju Bogatinovu, zahvala klubu za zaupanje. To je zame velik korak naprej v kratki trenerski karieri, po odlično opravljeni nalogi z moštvom Gorice sem želel ta izziv, da se borim za trofeje in prihajam v klub, ki mu je osvajanje trofej v navadi. Maribor je najboljši klub v Sloveniji, ne zaradi statusa branilca naslova, ampak dolge zgodovine uspehov. Dobro vem, kam prihajam in kakšna so pričakovanja. Maribor je klub z največ navijači v Sloveniji, ni lahko igrati ali biti trener takšnega moštva, a to je pritisk, s katerim se znam soočiti. Če tega ne moreš sprejeti, se ne moreš ukvarjati z nogometom," je ob predstavitvi za klubsko spletno stran dejal dejal Sergej Jakirović.

"Kot igralec je imel reprezentančne in izkušnje iz skupinskega dela evropskih tekmovanj, kot trener je premagoval boljša moštva od svojega, kar je za evropski Maribor zelo pomembno. Z delavnostjo in energijo, ki jo izžareva na igrišču, pa verjamem, da bo moštvu dal nov zagon, ki ga ekipa v tem trenutku potrebuje. Mislim, da bo iz vsakega posameznika znal izvleči le najboljše, kar je potrjeval na klopi hrvaškega prvoligaša Gorice. V večurnih pogovorih je pokazal tudi poznavanje mariborske specifike, kar ni presenečenje ob spoznanju, da je igral v Sloveniji in tukaj opravil tudi strokovno prakso med šolanjem za Uefa Pro licenco," je izbor za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

Jakirović ne bo potreboval daljšega časa za prilagajanje, pišejo na klubski spletni strani.  "Moštvo dobro poznam. Spremljam slovenski nogomet, dvakrat smo z Gorico igrali tudi pripravljalne tekme med reprezentančnim premorom proti Mariboru. Zavedam se, da ne bo lahko zamenjati Darka Milaniča na klopi, letvica je visoko postavljena. Prihajam v specifični situaciji, ko lahko imajo igralci le individualne treninge in smo vsi skupaj odvisni od ukrepov pristojnih organov, kako naprej z nogometom. Druga plat tega prisilnega premora pa je spoznanje, da so igralci veliko časa izven igrišč, tako da lahko po tem vmesnem obobju pridejo nazaj lačni nogometa in z veliko željo po novem dokazovanju. Upam, da bodo podobno kot na Hrvaškem tudi v Sloveniji kmalu dovoljeni skupinski treningi, da se hitro privadimo na novo skupno obdobje, spoznamo med seboj in pripravimo, da storimo vse za uspešen zaključek sezone," je še dejal Jakirović.

Nekdanji bosanski reprezentant je med leti 1997 in 2005 igral v skoraj dvajsetih nogometnih klubih, tudi v Sloveniji. Med letoma 1999 in 2002 je bil član Korotana. Obrambni vezist pa je med drugim nosil dres Rijeke, CSKA Sofie, Istre, Spartak Trnave ter mnogih hrvaških in avstrijskih klubov. Za člansko reprezentanco BiH je zbral pet nastopov.

{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/polcajt-19-rezi-v-place-pozdrav-legende-maribora-iz-dalmacije-in-kdo-bo-prvak-mnz-maribor{/soundcloud}
{embed_youtube}https://youtu.be/OwrAWDkcqn4{/embed_youtube}
{embed_youtube}https://youtu.be/GbtPGjYDQzg{/embed_youtube}
{embed_youtube}https://youtu.be/XLaFjafwbM0{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta