Nogometaš uprizoril smrt, da bi žena prejela visoko odškodnino

Miha Raičevič
18.10.2021 13:41
Nekdanji profesionalni nogometaš iz Demokratične republike Kongo je uprizoril lastno smrt, da bi njegova žena po zavarovalniški polici prejela 1,2 milijona evrov odškodnine. Na obravnavi zaradi goljufije je 35-letni nogometaš molčal.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kamba je bil vrsto let član mladinskih selekcij ekipe Schalke 04.
EPA

V Essnu se je začel proces proti nekdanjemu poklicnemu nogometašu Hiannicku Kambi, ki živi v Marlu v Nemčiji. Petintridesetletnik naj bi leta 2016 v domači Kinšasi uprizoril smrt v prometni nesreči.

Po navedbah obtožnice sta nekdanji nogometaš in njegova žena nekaj mesecev pred nesrečo sklenila življenjsko zavarovanje, po katerem bi ženi umrlega soproga pripadlo 1,2 milijona evra. Konec leta 2016 so domnevni vdovi tudi izplačali to vsoto. Tudi 41-letnica se mora posledično na sodišču zagovarjati zaradi goljufije.

Medtem ko je ženska na sodišču dejala, da "niti za trenutek ni delovala v nasprotju z zakoni", se je nogometaš skliceval na molk.

Pred tremi leti se je nekdanji nogometaš po dveh letih izginotja pojavil na nemškem veleposlaništvu v Kinšasi in trdil, da so ga med nesrečo ugrabili neznanci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta