Nogometni derbi: Poziv k navijanju, a tudi brzdanju čustev

Jon Knez Jon Knez
07.04.2022 07:00

Sobotni derbi med Mariborom in Olimpijo bo potekal po doslej ustaljenih varnostnih ukrepih. O morebitnih dodatnih ukrepih bo več znanega v prihodnjih dneh. Iz NK Maribor navijače pozivajo k strastnemu navijanju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Da pri vhodih ne bo gneče, v klubu svetujejo pravočasen prihod na stadion.
Andrej Petelinšek

V soboto, 9. aprila, ob 20.15 bo v Ljudskem vrtu na sporedu zadnji večni derbi med Mariborom in Olimpijo v letošnji sezoni. Vstop na stadion bo prvič po dveh letih mogoč brez koronskih omejitev, a bo kapaciteta zaradi zaprtja južne tribune okrnjena. Spomnimo: NK Maribor je zaradi incidenta na domači tekmi proti Bravu, ko je navijač z vzhodne tribune s kozarcem zadel stranskega sodnika, dobil dve tekmi prepovedi igranja pred polnimi tribunami. Na tekmi z Olimpijo pa mora biti južna tribuna, kjer domujejo domači navijači Viole, prazna. Navijači so napovedali, da bodo navijali na vzhodni tribuni.

Za dodatna pojasnila o organizaciji derbija smo se obrnili na klub. Sporočili so nam, da točnih podatkov o že prodanih vstopnicah ne beležijo. A s spletne strani je razvidno, da je vzhodna tribuna praktično že razprodana, nekaj sedežev je na voljo še na prenovljeni zahodni tribuni. Prvič so v prodaji tudi vijol'čni poslovni sedeži na novi VIP-tribuni na zahodu - po 75 evrov za sedež.

Andrej Petelinšek

Da bi se izognili gneči pri vhodih, pri katerih bo kot doslej na derbijih potekala personalizacija, v klubu svetujejo hitrejši prihod na stadion. Vrata bodo odprta od 18.45. Glede poostrene varnosti iz kluba sporočajo, da se še usklajujejo s policijo in da bo več znanega v prihodnjih dneh. Bo pa tudi tokrat v okolici stadiona Ljudski vrt spremenjen prometni režim. Od 16. ure bo v soboto popolna zapora vozišča in parkirišč v Mladinski ulici na odseku od Strossmayerjeve ulice do Vrbanske ceste, Gregorčičeve ulice na odseku od Strossmayerjeve do Kajuhove ulice, vozišča Prežihove ulice na odseku od Gosposvetske ceste do Gregorčičeve ulice, vozišča Vilharjeve ulice na odseku od Kamniške do Mladinske ulice in vozišča Kajuhove ulice na odseku od Mladinske do Gregorčičeve ulice.

Tekma z vidika varnosti spada med rizične, zato bo za varnost maksimalno poskrbljeno, sporočajo iz mariborske policijske uprave. O poostrenem videonadzoru, o čemer se je govorilo, so povedali, da je to v pristojnosti organizatorja tekme - NK Maribor. Navijači Olimpije bodo na tekmo prišli z organiziranim avtobusnim prevozom. Spomnimo: na zadnjem domačem derbiju, oktobra 2021, je nekaj navijačev ljubljanskega kluba na Kalvariji prižgalo zelene bakle in ognjemet.

Derbiji z Olimpijo so v Ljudskem vrtu zmeraj posebni ter polni čustev in navijanja. Tudi tokrat bo tako. V klubu navijače pozivajo h glasnemu, strastnemu, močnemu in ponosnemu navijanju, a hkrati opozarjajo na brzdanje čustev, saj si nihče ne želi, da bi se zgodil še kakšen incident. "Pokažimo podporo na najustreznejši način, brez ukvarjanja z ostalimi deležniki. Samo Maribor!" so še zapisali v vabilu na derbi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta