Novi trener Maribora Gajser, Jurčić ali Rožman? Beli dim se bo nad Ljudskim vrtom pokadil kmalu

Marko Kovačevič
28.02.2021 19:53
Nemogoča opcija postala realna, ko je Simon Rožman po porazu Rijeke proti Hajduku ponudil odstop, uprava kluba iz Kvarnerja pa ga je sprejela.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lani spomladi je bila odškodnina, ki bi jo Maribor moral odšteti Rijeki za Simona Rožmana, previsoka. Zdaj te ovire ni več. 
Hnk Rijeka

Pogovori tečejo, dogovora, vsaj takega, ki bi se zaključil s podpisom pogodbe, pa še ni. Nogometaši Maribora še čakajo na glavnega trenerja. Včerajšnji regeneracijski trening po derbiju proti Olimpiji je vodil Saša Gajser, ki je po odhodu Maura Camoranesija na čelu strokovnega štaba. Po naših informacijah iz Ljudskega vrta možnost, da se začasna rešitev spremeni v stalno, da dolgoletni pomočnik trenerjev, ki še nima Uefine pro licence (izobraževanje se je prekinilo zaradi koronakrize), dočaka doslej največji izziv v karieri, ni izključena, so pa v igri tudi druga imena.

Igor Napast

Marko Šuler, novi športni direktor vijoličastih, je kar sam pošteno zožil seznam kandidatov, ko je dejal, da bo iskal trenerja, ki "pozna mariborski DNK". Na vrhu seznama naj bi bil Krunoslav Jurčić. Vijoličaste je spoznal v sezoni 2015/16, ko je na klopi zamenjal Anteja Šimundžo, navijači pa so si ga zapomnili po gledljivi igri. Hrvatova prednost je, da je prost. Po Mariboru se je odpravil na vzhod, pred slabim mesecem pa se je razšel s klubom iz Združenih arabskih emiratov Al Nasrom.

Ta konec tedna se je med realnimi opcijami pojavila še ena, ki se je po Camoranesijevem odhodu še zdela nemogoča. Na trgu prostih trenerjev se je pojavil Simon Rožman. Strokovnjak iz Štor je po porazu na derbiju proti Hajduku ponudil odstop, uprava Rijeke pa ga je sprejela. Ni prvič, da se Rožmana, ki se je trenersko uveljavil v Celju, pustil več kot dober vtis v Domžalah, z Rijeko pa osvojil hrvaški pokalni naslov in se prebil v skupinski del evropske lige, povezuje z Ljudskim vrtom. Za prvega trenerja ga je že lani spomladi želel Šulerjev predhodnik Oliver Bogatinov, a je bila odškodnina za "prestop", ki jo je Rožman imel v pogodbi z Rijeko, previsoka. Zdaj te ovire ni več.

Gajser, Jurčić, Rožman ali nekdo četrti? Beli dim se bo nad Ljudskim vrtom pokadil kmalu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta