Obtoženi zdravnik Maradone: Kriv sem ..., da sem ga imel rad

Pripravil Miha Dajčman
01.12.2020 06:00
Po množičnem žalovanju ob smrti Diega Maradone so v ospredje prišle že manj športne teme, povezane z delitvijo premoženja. In najbrž kar v to kategorijo sodijo obtožbe njegovega osebnega zdravnika za nepravilno zdravljenje
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leopold Luque, osebni zdravnik "božje roke", se je znašel v vrtincu.
EPA

Zdi se, da bo smrt Diega Maradone odmevala še kar nekaj časa. Potem ko je bila v prvih dneh po smrti 60-letnika v ospredju nogometna veličina Argentinca, zdaj prihajajo na plano ​druge teme - iz njegovega zasebnega življenja, ki pa je bilo precej razburkano. Ker nogometni genij pred smrtjo ni napisal oporoke, se pričakujejo bitke za dediščino, ob tem pa ni povsem jasno niti, koliko otrok je imel zvezdnik. Nič kaj dobro se ne piše njegovemu osebnemu zdravniku.

Eden najboljših nogometašev v zgodovini je služil milijone, donosne pogodbe je podpisoval tudi kot trener, hkrati pa je investiral na različnih področjih. Čeprav nekateri trdijo, da je imel ob smrti na računu le nekaj deset tisoč evrov in da je umrl reven, je njegovo celotno premoženje po vsem svetu ocenjeno na 90 milijonov evrov. In kdo je do tega denarja upravičen? Osem je Maradonovih uradno priznanih otrok, od časa do časa pa je v zadnjih letih priznanje zahteval še kdo, zato končna številka ni znana. Lani se je Maradona javno sprl s hčerko Giannine, potem ko je dejala, da z novimi trenerskimi službami očeta "ubijajo". Kar po družbenih omrežjih je sporočil, da bo svoje premoženje v denarju, luksuznih dobrinah, nepremičninah, avtomobilih in donosnih pogodbah, ki bodo denar prinašale tudi po smrti, dal v dobrodelne namene. Zadnjih nekaj let življenja pa je bil Argentinec zaradi številnih spominkov iz kariere v sodnih sporih s Claudio Villafano, ki je bila od svojega 15. leta njegovo dekle in njegova edina žena. Ločila sta se leta 2003.

V faveli, pred nekdanjim bivališčem, še objokujejo smrt nogometnega boga, drugod se neti vojna za njegove milijone. 
Epa
EPA

Če zadnjih 17 let kontroverzni zvezdnik ni imel žene, pa je imel prijatelje podobnega slovesa in na zelo visokih položajih. Znano je, da se je rad družil s socialističnimi veljaki po Južni Ameriki, s Fidelom Castrom, Hugom Chavezom, ne nazadnje z Nicolasom Maduro, naslednikom Chaveza na čelu nemirne Venezuele, ki s pomočjo vojske vztraja na oblasti, čeprav je že davno izgubil predsedniško bitko. No, Maduro, ki ponosno kaže na zapestno uro kot predlansko rojstnodnevno darilo Maradone, si predstavlja, da zdaj nekje že kramljata s Chejem Guevaro.

Nicolas Maduro razkazuje uro, ki mu jo je predlani za rojstni dan podaril Maradona, letos pa mu je bilo čudno, da ga ni poklical in mu čestital. Imel ga je dva dni preden je Argentinec umrl. 
EPA

Manj romantične čase doživlja Leopold Luque, osebni zdravnik "božje roke", saj se je znašel v preiskavi zaradi domnevno nepravilnega zdravljenja - po zadnji operaciji naj bi mu očitali nenaklepni uboj. Kdo? Njegove tri hčerke, čeprav naj bi bile po drugih informacijah prav one tiste, ki so se podpisale pod prehod v domačo oskrbo po zadnji operaciji. "Zanj sem storil vse, kar sem lahko, in ponosen sem na vse, kar sem naredil za Diega. Kriv sem le, da sam ga imel rad, da sem skrbel zanj in da sem podaljšal in izboljšal njegovo življenje," je dejal Luque. In v solzah dodal, da mu je bil Maradona kot oče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta