(ODZIVI) Mariborčani na dolgo evropsko potovanje, na Fazaneriji najbogatejši Makedonci

mida
15.06.2021 21:32
Odzivi po žrebu za evropska tekmovanja iz tabora vijoličastih, Mure in Domžal, v sredo prvega tekmeca dobi Olimpija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Športni direktor NK Maribor Marko Šuler je v odzivu po žrebu dejal, da spoštujejo Urartu, vloga favorita pa v prvem krogu kljub višjemu koeficientu vijoličastih ni izrazita. "Čaka nas dolgo potovanje, treba se bo prilagoditi pogojem. Armensko ekipo bomo skrbno analizirali, tudi po tekmovalni plati ničesar ne bomo prepustili naključju. Pot, po kateri je Maribor šel v evropskih kvalifikacijah, je dobro znana in v vsakem trenutku bomo sledili zastavljenemu načrtu," je dejal Šuler.

Trener Simon Rožman je poudaril, da bo pomembna zelo dobra logistika, saj bodo vremenske razmere v Armeniji ekstremne. Ne dvomi, da bo klub za to dobro poskrbel. "Še bolj pomembno od razpleta žreba bo spoznanje, v kakšnem stanju bomo prišli do te tekme," razmišlja Rožman in še pravi, da je cilj ne glede na okoliščine in nasprotnika jasen - napredovanje. "Evropa zahteva maksimalno celostno pripravo. To niso tekme za učenje, ampak za tekmovanje. Takoj bomo začeli zbirati informacije iz vseh zornih kotov. Imamo dovolj časa za razčlenjevanje nasprotnika, nadaljevali pa bomo proces dela, da bi bili na ustreznem nivoju za začetek sezone. Zavedamo se, da ni prostora za napake ali morebitno podcenjevanje, za uvod pričakujem zahteven dvoboj," je dejal Rožman.

Murska Sobota - Stadion - Šport - Nogomet - Mura - Olimpija - trener NŠ Mura Ante Šimundža - - Avtor: Andrej Petelinšek (foto: Andrej Petelinsek)
Andrej Petelinsek

V Murski Soboti in Domžalah so lahko zadovoljni z razpletom žreba za prvi krog kvalifikacij evropskih tekmovanj. Prekmurci bodo kot nenosilci igrali proti prvaku Severne Makedonije, Škendiji, Domžalčani proti tretji ekipi luksemburškega prvenstva, Swift Hesperange. Možni nasprotniki murašev so bili Cluj iz Romunije, Alaškert iz Armenije in Budučnost Podgorica iz Črne gore. "Glede na možne nasprotnike po razdelitvi je bilo po žrebu olajšanje, smo pa od teh štirih ekip dobili drugo najboljšo ekipo. Z veliko premočjo so dobili prvenstvo, finančno so najmočnejši v državi. Žreb je bil soliden, a tekmec bo zahteven. V prejšnjih sezonah so v Evropi igrali dokaj dobro, kdaj tudi presenetili," je dejal snovalec taktike pri Muri Ante Šimundža, ki je zadovoljen tudi, ker gostovanje ne bo preveč oddaljeno.

Šimundža se nadeja, da bo podatkov o nasprotnikih več, ker prihajajo z območja nekdanje skupne države, a opozarja, da bodo tudi Makedonci dobro obveščeni o slovenskih prvakih. Prve tekme prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov bodo 6. in 7. julija, povratne teden dni kasneje. Prekmurci bodo najprej igrali v Tetovu, nato na Fazaneriji. Tretje leto zapored bo Mura v evropskih tekmovanjih, prvič v kvalifikacijah za ligo prvakov, s katerimi pa ima veliko izkušenj Šimundža.

Možni tekmeci Domžal so bili še Velež iz BiH, Mons Calpe iz Gibraltarja in Birkirkara z Malte. 'Ples kroglic nam je namenil nasprotnika iz države, ki se nogometno dviguje. Swift Hesperange se je za prvaka v domačem prvenstvu boril vse do zadnjega kroga, naslova sicer niso dosegli, a po dolgem času so se uvrstili v Evropo. V moštvu imajo same profesionalne nogometaše, čaka nas zahteven evropski izziv. Veljamo za nosilca in postavljeni smo v vlogo favorita," je za klubsko spletno stran dejal trener Domžal Dejan Djuranović. Domžale bodo 8. junija gostile Luksemburžane, povratna tekma bo teden dni kasneje v Hesperangeu.

V sredo bo v Nyonu žreb parov drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov in konferenčno ligo, tekmeca bo dobila Olimpija. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta