(POGOVOR) Jan Repas: Preobratov ne bo več, to bomo pripeljali do konca

Marko Kovačevič
18.05.2021 11:00
Prvi kreativec mariborske igre verjame, da se bo pokal državnih prvakov vrnil v Ljudski vrt
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Prvič po dobrih treh mesecih so se nogometaši Maribora vrnili na vrh prve lige. Težko bi si izbrali boljši trenutek za vstajanje, pole-position so si zagotovili pred predzadnjim krogom sezone, ki ga bodo odigrali jutri ob 17.15 na Bonifiki. "Fokus je samo na tekmo v Kopru, ne gledamo drugih in kaj se dogaja. Dobili smo še eno priložnost, ki jo bomo poskušali izkoristiti. Gremo po zmago. Kot vedno," je dejal vezist vijoličastih Jan Repas.

Proti drugemu primorskemu moštvu, Gorici, je na zadnji tekmi vpisal svoj šesti gol in šesto asistenco v sezoni. "Sestavili smo nekaj dobrih akcij. Dobro je, da smo hitro zabili, že iz druge priložnosti. Potem je bilo lažje," je o gladki zmagi s 3:0 dejal za Mustafo Nukićem iz Brava drugi podajalec lige. "Psihično sem se pripravil, mogoče je bilo tudi zaradi tega na igrišču videti dobro." Z asistenco je omogočil enajsti gol sezone soimenjaku Mlakarju, napadalec je z enajstih metrov dosegel še dvanajstega. "Izjemnega pomena je, da je proti koncu sezone našel strelsko formo. Upam, da bo nadaljeval tako do konca."

Z golom in asistenco je Repas prispeval k slavju na zadnji tekmi.
Sašo Bizjak

Spomladanska kriza v Ljudskem vrtu še ni pozabljena, navijači so dolgo čakali na razigrane vijolice. "Na vsaki tekmi smo se poskušali držati našega sistema. Zdaj, ko nas je tudi rezultat nagradil, smo v psihološki prednosti," meni nekdanji član Domžal in francoskega Caena. V matičnem klubu je že sodeloval z zdajšnjim poveljnikom slačilnice. "Isti je, kot je bil v Domžalah, samo več izkušenj ima. Prinesel je živahnost, hitrejši nogomet, dinamiko. To, kar smo potrebovali," je o Simonu Rožmanu dejal 24-letnik. Da je trener že na začetku mandata postavil jasna pravila, ga ne moti. "Če ne bomo imeli discipline, bomo tudi na igrišču težko funkcionirali."

Še dva tedna nazaj, ko so padli v Celju, so bili vijoličasti v boju za naslov v izgubljenem položaju, po porazu Olimpije v tem istem Celju pa so se zavihteli kar na prvo mesto. "Spremljal sem jo z enim očesom, cele tekme si nisem ogledal, a kolikor sem videl, je Celje odigralo dobro," se je nedelje, ki je razveselila navijače na več koncih Štajerske, spomnil Repas. Nič nenavadnega ne bi bilo, če bi se v sezoni, v kateri sta si Maribor in Olimpija s spodrsljaji prepuščala vrh lestvice, v večni derbi pa se je resno vmešala še Mura, še enkrat obrnilo. No, nogometaš s Količevega pri Domžalah na tak scenarij ne pristaja. "Ne bo več preobratov. To bomo pripeljali do konca, kot je treba!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta