Prva nogometna liga: Koper za naslov, Olimpija za Evropo

Miha Dajčman Miha Dajčman
15.04.2022 20:00

V mislih treh klubov predvsem pokalno tekmovanje, ki sledi po 31. krogu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kaheem Parris in Lamin Colley povzročata težave obrambnim igralcem v prvi ligi.
Profimedia

V borbi za naslov bodo oči nogometne javnosti po nocojšnjem obračunu Maribora z Radomljami ta vikend usmerjene predvsem v jutrišnji obračun Domžal in Kopra ob Kamniški Bistrici ob 15. uri. Primorci še naprej držijo stik z vodilnim Mariborom in igrajo razigrano. V zadnjih šestih tekmah imajo tudi najboljši izkupiček v prvi ligi. Dvoboj rumene družine in kanarčkov zmeraj obeta zanimivo dogajanje z obilo doseženimi goli. Samo v letošnji sezoni sta na treh tekmah moštvi Kopra in Domžal kar 13-krat zatresli mrežo, kar je v povprečju 4,3 gola na tekmo, na zadnjih osmih prvoligaških obračunih teh dveh tekmecev pa sta bila dosežena vsaj dva gola.

Varovanci Zorana Zeljkovića so v tej sezoni ob Kamniški Bistrici že slavili, oktobra se je tekma končala s 3:2 za Primorce. Dva gola je za Koper dosegel Maks Barišić, ki je zaradi poškodbe že končal sezono. Po enkrat pa so bili uspešni Bede Osuji (Koper), Dejan Georgijević ter Janez Pišek (oba Domžale). Kljub odsotnosti prvega strelca Koprčanov imajo ti v svojih vrstah še tri razpoložene strelce. Ob Osujiju sta med najboljšo deseterico po številu doseženih golov v prvi ligi še Lamin Colley in Kaheem Parris, predvsem slednja dva pa v zadnjih krogih dobro nadomeščata Barišića in povzročata težave obrambnih igralcem v prvi ligi.

Aluminij - Koper
Andrej Petelinsek

Domžalčani bodo v zaključku prvenstva vse stavili na pokalno tekmovanje, ki sledi po 31. krogu prve lige. Zato gre pričakovati, da bo trener Domžal Dejan Djuranović proti Kopru spočil nekatere nosilce igre. "Domači dvoboj s Koprom bo prišel tik pred polfinalom pokala. Seveda bomo zato razmišljali o srečanju z Bravom in temu primerno prilagodili sestavo ekipe. Priložnost bodo dobili vsi igralci," je napovedal snovalec taktike rumene družine, ki je po solidnem začetku spomladanskega dela v zadnjem obdobju v rezultatski krizi, Domžale so zadnjič slavile decembra.

Ob 17.30 se bo nocoj začela tekma na Areni Z'dežele med Celjem in Bravom. Tudi ti dve moštvi bosta med tednom igrali pokalno tekmo (polfinalna para sta Bravo - Domžale in Koper - Celje), preko katere za obojne še obstaja možnost preboja v evropska tekmovanja. Zadnji obračun dneva se bo v Stožicah med Olimpijo in Taborom ob 20.15 začel brez prisotnosti gledalcev, saj je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije po derbiju Ljubljančanom zaradi incidentov njihovih navijačev naložil visoko denarno kazen (10.100 evrov) in eno tekmo pred praznimi tribunami. "Večni derbi smo izgubili, toda zdaj je pred nami šest derbijev za Evropo. Želimo slaviti na vseh preostalih tekmah sezone," je odločen trener zmajev Robert Prosinečki. S ponedeljkovo tekmo med Muro, ki na lestvici lovi priključek z Olimpijo, ter zadnjim Aluminijem se bo končal 31. krog prve lige.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta