Prva nogometna liga: Ni konec tekme, če tega ne reče Tavares

Zmago Gomzi
10.03.2022 20:00

Aluminij in Maribor sta se v Kidričevem razšla z neodločenim rezultatom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcos Tavares je še enkrat rešil Maribor, tokrat v Kidričevem.
Igor Napast

Sončno, a hladno vreme je v Športni park v Kidričevem včeraj privabilo približno 400 gledalcev, ki so v tekmi 26. kroga državnega prvenstva med Aluminijem in Mariborom spremljali všečen nogomet, poln preobratov, in kar je najpomembnejše, videli so šest zadetkov. Maribor je vodil z 2:0, toda borbeni gostitelji se niso predali. Zaigrali so na vso moč in taka igra se jim je obrestovala. Potem ko so izničili prednost vijoličastih, so dosegli še tretji zadetek, v izdihljajih tekme pa jim je zmagoslavje preprečil Marcos Tavares.

S prijateljskim rokovanjem se je končala divja zadnja tekma Aluminija in Maribora, 10. marca je bilo v Kidričevem 3:3.
Igor Napast

"Hvala trenerju, da mi je ponudil priložnost za igro. Oddolžil sem se z zadetkom. Škoda, da nismo zmagali. Borili smo se do konca in bili za tako igro nagrajeni," je bil po tekmi, tako kot vedno, nasmejan topnik vijoličastih.

Gledalci so na spremembo rezultata čakali le pet minut. Po podaji Antolina z leve strani je vratar Aluminija Janžekovič žogo odbil. A slabo, tako da je ta zletela do Alvirja, ki jo je z natančnim udarcem poslal v desni vratarjev kot - za vodstvo Maribora. V 20. minuti je Maribor podvojil prednost. Mutavčić je z desne strani poslal žogo pred vrata Aluminija, tam pa jo je Sirk z natančnim udarcem prek Janžekoviča poslal v mrežo. Gostitelji so v nadaljevanju napadali in v 32. minuti se jim je taka igra obrestovala. Po kotu z desne strani je vratar Jug nespretno posredoval, žoga je prišla do Šrolerja, ki jo je iz bližine pospravil v mrežo.

Nogomet. aluminij Maribor - Avtor Igor Napast (foto: Igor Napast)
Igor Napast

Nogometašem Aluminija se je borbena igra obrestovala tudi v 54. minuti. Vijoličasti so storili prekršek dobrih 30 metrov od vrat Juga, prosti strel je izvajal Šroler in s pravim evrogolom žogo poslal v levi zgornji kot vratarja Maribora, ki se je pognal za njo, a je bil prekratek. Za hladno prho v vrstah gostov je v 74. minuti poskrbel Špehar, ki je po podaji Pečnika žogo z nizkim udarcem poslal v levi kot vratarja Juga. V nadaljevanju so gostitelji strnili igro v obrambi in kljubovali napadom vijoličastih vse do prve minute sodnikovega dodatka, ko je Tavares po samostojnem prodoru prišel v kazenski prostor in z natančnim udarcem v spodnji kot matiral Janžekoviča za 3:3. V izdihljajih tekme je priložnost za zmago gostov zapravil Sellouki; po njegovem udarcu je Janžekovič spretno posredoval.

Aluminij - Maribor 
Igor Napast

"Ni manjkalo veliko, da bi doživeli drugi zaporedni poraz. Povedli smo 2:0, in namesto da bi zabili še kak gol, smo trepetali do zadnjih minut tekme, da nismo izgubili, se lahko zahvalimo Tavaresu. Ne vem, zakaj so naši fantje po vodstvu dovolili nogometašem Aluminija, da so se razigrali in se vrnili v igro. Naredili smo preveč napak, ki jih je tekmec s pridom kaznoval," je pojasnil trener Maribora Radovan Karanović.

Nogomet. aluminij Maribor - Avtor Igor Napast (foto: Igor Napast)
Igor Napast

Bolj zadovoljen obraz od trenerja Maribora je kazal trener Aluminija Robert Pevnik, ki je na trenerski klopi v ponedeljek zamenjal Oskarja Drobneta in prvič vodil ekipo. "Zadovoljen sem z igro in tudi točko. Še zlasti, če upoštevamo, da so gostje vodili z 2:0. Naši fantje se niso ozirali na zaostanek, zaigrali so tako, kot sem si želel. Bili so boljši od vijoličastih in plod take igre so bili trije zadetki v mariborski mreži. Škoda, da smo zaradi nezbranosti v obrambi dobili tretji zadetek, saj smo v rokah že imeli tri točke. Dokazali smo, da lahko igramo z vsakim tekmecem v ligi."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta