Prva nogometna liga: Po sramoti Kidričani vse bližje drugi ligi

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
25.04.2022 20:44

Koper tudi po Olimpiji tesno za Mariborom, Aluminij po potopu proti Celju trdno na dnu lestvice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Zec se je podpisal pod dva od šestih celjskih golov v Kidričevem.
Andrej Petelinšek

Nič ne bo z obstankom med prvoligaši za nogometaše Aluminija. Vsaj tistim direktnim. Odrešilno osmo mesto je že štiri kroge pred koncem sezone predaleč. Le še upanje, da ujamejo Tabor na devetem mestu in skozi dodatne kvalifikacije ubranijo status med elito, ostane Kidričanom. No, včeraj, ko je v zadnji tekmi 32. kroga prve lige v Kidričevem gostovalo Celje, ni bilo videti, da si klub iz Podravja zares želi mesta med prvoligaši.

Andrej Petelinsek

Celje je s pridom izkoristilo vse luknje v razglašeni Aluminijevi enajsterici. Le dobre pol ure igre je bilo dovolj, da so grofi v mrežo spravili štiri komade. Strelsko veselico je začel Grigorij Morozov, ki je v gol z glavo preusmeril podajo Matica Vrbanca iz kota, nadaljeval pa David Zec po še eni podaji, tokrat s prostega strela, nekdanjega kapetana Aluminija. Bi Nene Junior Gbamble za svoj prvenec v slovenski ligi ni čakal na prekinitev. Krilni napadalec iz Slonkoščene obale je zavit strel z levega roba kazenskega prostora spremenil v evrogol. Mičo Kuzmanović je imel lažje delo, z bližine dosegel četrti gol za grofe.

Andrej Petelinsek

Aluminijeve muke se v drugem polčasu niso končale. Vrbanec se je še tretjič znašel v vlogi podajalca, Zec pa drugič v vlogi strelca. V sodniškem podaljšku sta vajo ponovila še rezervista Tjaš Begić in Adam Jakobsen. Danec je po kotu zakoličil celjsko zmago s 6:0. "Pokazali smo karakter, bilo nam je mar za dres in ekipo. Dobro predstavo smo pokazali, se zelo hitro pobrali po težkem porazu v polfinalu pokala, si dokazali, da smo na pravi poti," je bil zadovoljen trener grofov Simon Rožman.

Precej drugačno je bilo razpoloženje na drugi strani. "Rad bi se opravičil vsem, ki delajo v klubu, in navijačem, ker to je bila sramota. Pokazalo se je, da eni fantje živijo za to, da bi igrali za Aluminij, se borijo, drugi pa so nedisciplinirani. Jaz odgovarjam, a enim sem predolgo zaupal. To ne pelje nikamor. Treba bo narediti korenite spremembe v igralskem kadru, dati priložnost tistim, ki si želijo, imajo radi ta klub. Narediti moramo red. Srce me boli, nisem pa še obupal," je kar vrelo iz Roberta Pevnika, ki v sedmih tekmah na klopi Aluminija še ni dočakal zmage.

(foto: Andrej Petelinsek)
Andrej Petelinsek

Koper še vedno tesno sledi vodilnemu Mariboru. Predsinoči je prvič po decembru 2014 na Bonifiki padla Olimpija. Edini gol na tekmi je v finišu prvega polčasa dosegel Kaheem Parris. Jamajčan je izkoristil enajstmetrovko, ki jo je Kopru s prekrškom nad Laminom Colleyjem "priigral" vratar Olimpije Ivan Banić. "Pomembno je bilo, da je cela ekipa garala, igrala v obrambi. Ponosen sem na fante, gremo naprej," je bil zadovoljen trener Primorcev Zoran Zeljković. V soboto bo njegova ekipa točke lovila v Ljudskem vrtu. "Zdaj se bomo veselili, jutri pa začeli razmišljati o Mariboru. Tekma bo zelo pomembna, a mislim, da ne bo rešila prvenstva," se je proti derbiju ozrl strateg druge ekipe v državi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta