Radovan Karanović: Pripravljen sem delati naprej, počutim se kot vojak kluba

28.09.2021 07:31
S športnim direktorjem ni govoril o svoji prihodnosti v Ljudskem vrtu, a začasni trener Maribora že razmišlja o Olimpiji
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radovan Karanović ima visoke cilje. 
Igor Napast

Po tednu vodenja prve ekipe Maribora Radovan Karanović meni, da se dobro spopada z izzivom, čeprav ni bil zadovoljen z razpletom tekme v Domžalah (3:3). Vijoličasti so večji del dvoboja kontrolirali tekmo, nevarni so bili iz protinapadov, rumeni pa si nevarnih priložnosti niso priigrali. Do prvega gola so prišli z veliko mero sreče, ko so vijoličasti čakali na dvojno menjavo, je z roko v kazenskem prostoru igral Ilja Martinović in Domžalčani so imeli na voljo enajstmetrovko, nato pa tudi zaradi nepotrebnega divjanja Mariborčanov, kot se je izrazil Karanović, gostitelji prišli še do izenačenja.

Presekali z negativnostjo

"Prišel sem v trenutku, ko se je nabralo ogromno negativnih stvari, slabih rezultatov in tudi sreče ni bilo. Vem, da so fantje delali zelo dobro in da se je Simon Rožman zelo trudil. Po dveh tekmah lahko rečem, da sem zadovoljen z izplenom, kljub temu da z dogajanjem v Domžalah nisem povsem zadovoljen, saj bi lahko bili ob zmagi točkovno poravnani z Olimpijo in bi še bolj motivirani pričakali večni derbi. Ampak prvenstvo je maraton, najbolj pomembno je, da se dobro pripravimo na naslednjo tekmo," 52-letnik že razmišlja o večnem derbiju z Olimpijo.

Sašo Bizjak

Na vprašanje, ali želi ostati na klopi Maribora, je trener, rojen v Drvarju v BiH, odgovoril: "Kot vsak trener imam visoke cilje. Trenutno se ne obremenjujem s tem, kako se bo odločil klub. Pripravljen sem delati naprej, počutim se kot vojak kluba." S športnim direktorjem se o prihodnosti v Ljudskem vrtu še nista pogovarjala, je pa bilo med tekmo opaziti, da s tribune od Korošca preko pomočnika trenerja Aleša Mertlja do Karanovića potujejo nekatere informacije. Je pa trener zanikal, da bi mu športni direktor predajal navodila za poteze na klopi.

"Novi trener je prinesel več mirnosti"

Po dobrem tednu od odhoda Simona Rožmana se zdi, da je vzdušje pri 15-kratnih državnih prvakih boljše. Po besedah Karanovića je k temu prispevala četrtkova zmaga nad Celjem, ki je presekala negativizem, ki se je nabiral okoli ekipe. Gregor Sikošek je v Domžalah na vprašanje, kaj se je v tem tednu spremenilo, odgovoril: "Novi trener je prinesel več mirnosti. Igramo bolj povlečeno nazaj, ne izvajamo več toliko pritiska, fokusiramo se na obrambne naloge in skušamo s kvaliteto, ki jo imamo v napadalnem delu, reševati tekme. Morda se zdaj res čuti boljše vzdušje, prej je bilo več pritiska, ker smo nizali slabe rezultate, v vsakem trenutku pa skušamo na stvar gledati pozitivno."

Sašo Bizjak

Začasni trener vijoličastih po obračunu ni bil zadovoljen s prispevkom rezervistov: "V menjave smo bili tudi prisiljeni. Le menjava Jana Repasa in Roka Kronavetra je bila tista, ki sem jo želel izvesti. Mirko Mutavčić je začutil poškodbo zadnje lože, zaradi prihajajočega derbija nismo želeli tvegati z nadaljevanjem." Karanović je razmišljal tudi, da bi v igro prej poslal Nemanjo Mitrovića, ki je vstopil šele v 93. minuti: "Pričakoval sem, da bomo tekmo mirneje pripeljali do konca. Zamujali smo v blokih za predložke s strani, zato smo dobili še tretji gol."

Med najbolj vročimi nogometaši v mariborski vrsti je trenutno Nino Žugelj, ki je tako kot Ognjen Mudrinski zadel na zadnjih dveh tekmah. V nedeljo je ob Kamniški Bistrici Korošec prav Srbu podal za gol.

"Trenutno igra zelo dobro. V zadnjih mesecih je zelo napredoval. Predstavlja nam dodatno moč, individualno je zelo zmogljiv, v nekaterih trenutkih bi moral kakšno podajo narediti bolj premišljeno, ker se preveč troši," je igro 21-letnika ocenil Karanović. Za Mudrinskega je dejal, da daje vse od sebe: "Ko se iztroši, začne iskati menjavo. Ko bo dobro pripravljen, bo še bolj nevaren za nasprotnike."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta