Simon Rožman: "Igralci Maribora morajo biti najboljši v Sloveniji"

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
20.03.2021 11:00
V Ljudskem vrtu predstavili novega šefa stroke. Simon Rožman podpisal pogodbo do leta 2024
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simon Rožman (na fotografiji s športnim direktorjem Markom Šulerjem) je novi trener NK Maribor. Nekdanji trener Celja, Domžal in Rijeke je novo službo našel v Ljudskem vrtu.
NK Maribor

Konec je ugibanj. Nogometaši Maribora so dobili novega trenerja. Na klop, ki jo je pred tremi tedni izpraznil Mauro Camoranesi, je sedel Simon Rožman. 37-letnik se je v slovenskem nogometu uveljavil v Celju in Domžalah, nazadnje pa je vodil Rijeko, z njo lani osvojil hrvaški pokal in se uvrstil v skupinski del evropske lige, konec februarja pa po rezultatski krizi odstopil.

Rožman bo z delom začel prihodnji teden, ko vijoličaste čaka selitev iz Ljudskega vrta, ki ga bodo zasedle reprezentance Slovenije, Češke, Španije in Italije na evropskem prvenstvu do 21 let, na Čatež. S 15-kratnimi slovenskimi prvaki je podpisal pogodbo do leta 2024.

"V prvi vrsti zahvala klubu za zaupanje. Od vseh ljudi v klubu sem dobil lepo dobrodošlico, kar mi veliko pomeni. Športni direktor mi je predstavil projekt, kako naj bi klub deloval in kaj si želi. Vzel sem si dan ali dva za premislek, da bi prišel v klub čim bolje pripravljen. Prišel sem v dobro organiziran klub z jasno zastavljenimi in visokimi cilji, kar mi ustreza," je na predstavitveni novinarski konferenci povedal Simon Rožman.

Zakaj se je odločil za Rožmana, je pojasnil športni direktor Marko Šuler: "Veseli me, da smo hitro našli skupni jezik. Zelo dobro razume, kaj je NK Maribor. Zgodba je dobro nastavljena. Potrebuješ kanček sreče, a osnovne stvari moraš zastaviti sam. Verjamem, da smo na dobri poti."

Rožmanu se bosta pod Kalvarijo pridružila pomočnik Aleš Kačičnik in analitik Alen Obrez, z ostalimi člani strokovnega štaba pa se v klubu še pogovarjajo. Kaj to pomeni za Saša Gajserja, ki je že od leta 2011 v vlogi pomočnikov trenerjev, po odhodu Maura Camoranesija pa je začasno postal prvi trener? "Sva v pogovorih, ga čakam. Bil je eden resnih kandidatov, a imamo problem z licenco. Vemo, kaj mu je dal Maribor, vrata so mu vedno odprta," je pojasnil športni direktor. "Cone komforta, ki sem jo morda v zadnjem času začutil v klubu, ne bo več. Simon je profesionalec, deloholik. Vsi smo tu, da uresničimo postavljene cilje," je še dodal Marko Šuler.

Obraz je nov, cilj pa ostaja. Maribor se, razumljivo, spogleduje z vrhom slovenske lige. Je pot do naslova odprta? "Nikakor ne. Kdaj je bil Maribor uspešen? Ko so vsi enotno delali za skupni cilj. Smo na tej poti, nas pa čaka še ogromno dela na vseh področjih. Ni avtoceste, je pa res, da moramo vsi razmišljati o tem cilju. Verjamem, da bomo uspešni," odgovarja Simon Rožman.

Kot pravi, ima polno zaupanje v trenutni igralski kader. "Igralci, ki so v NK Maribor, morajo biti najboljši v Sloveniji. To ni le nogomet, ampak morajo biti najboljši tudi po profesionalni plati," poudarja novi šef slačilnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta