Simon Rožman po derbiju: Z več predrznosti bi lahko zadeva še boljše stekla

mark
09.05.2021 21:05
Trener Maribora po remiju z Olimpijo in pred zadnjimi tremi krogu državnega prvenstva
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

 
Robert Balen

Da je s stvarmi, na katere ima vpliv, zadovoljen, je svojo premiero na največjem slovenskem derbiju povzel Simon Rožman. Trener Maribora je čestital igralcem za boj, organizacijo, a priznal, da imajo še veliko težav, ko je treba kontinuirano napadati.

O spremenjeni postavitvi, Klinarju na krilu: "Poskušali smo ohraniti svoj sistem, hkrati pa smo se prilagodili. Z obrambo smo lahko zadovoljni, manjka pa nam kontinuiran napad. Imeli smo dovolj polprotinapadov, ko smo prišli pred njihovo zadnjo linijo, a se je žoga ustavila. Z več predrznosti, hrabrosti in prevzemanja odgovornosti bi lahko zadeva še boljše stekla."

O izenačenem vrhu lige: "Za gledalce je najbolj zanimiv ta tekmovalni naboj. Bi si pa trenerji želeli več kvalitete na terenu. Želja in boj, ki sta na samem začetku manjkala, sta zdaj pri nas na nivoju. Zanimivo bo do konca. Tisti, ki bo imel največ kvalitete, bo na koncu prvak. Napovedal sem, da bo devet točk potrebnih za naslov. Še vedno imam isto mnenje. Če želimo biti prvi, moramo vse tekme do konca dobiti."


 
Robert Balen

O sedmih tekmah na klopi vijoličastih: "Ogromno delamo, ogromno smo že naredili – predvsem v smislu, kako želi Maribor funkcionirati na daljši rok. V kratkem pa ne želimo izpustiti rezultatskega imperativa. Težek mesec in pol je za nami, a sem zadovoljen, da smo še v igri za naslov."

O zadovoljstvu s točko z derbija: "Točka? Vedno razmišljamo o igrišču, manj o točkovni beri. Osebno sem miren. Kljub drugačnim pričakovanjem smo odigrali kompletno tekmo, zelo smo nihali, imeli težave znotraj linij, znotraj odnosov, naredili smo kar nekaj korakov."

O 17-letnem Klampferju in 18-letnem Djelovciju na klopi: "Priključili smo ju zadnji dan, želeli smo imeti vsaj pet menjav, če bi se komu kaj zgodilo. Dan pred tekmo sta se pridružila ekipi. V normalnih okoliščinah bi bil prevelik riziko, da bi šli z njima na pot." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta