Umrl je legendarni Zlatko Cico Kranjčar

ŠR
01.03.2021 10:34
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlatko Cico Kranjčar, ko je treniral zagrebški Dinamo.
Profimedia

Umrl je legendarni hrvaški nogometaš in trener Zlatko Cico Kranjčar, tudi nekdanji selektor hrvaške reprezentance in oče uspešnega nogometaša Nika Kranjčarja. V zagrebški bolnišnici Merkur je umrl po kratki in težki bolezni.

Zlatku Kranjčarju se je zdravstveno stanje poslabšalo pred desetimi dnevi v Zadru, kjer so ga tudi sprejeli v bolnišnici. A so ga nemudoma premestili v zagrebški Merkur, kjer pa mu zdravniki niso uspeli rešiti življenja. Po poročanju Indexa naj bi bil imel težave z jetri. 

Kranjčar, ki se je rodil 15. novembra 1956 v Zagrebu, je svojo profesionalno kariero začel leta 1973 v tamkajšnjem Dinamu, za katerega je igral deset let. Bil je vrhunski napadalec, na 261 tekmah v dresu Dinama je zabil 98 golov. Kasneje se je Kranjčar preselil v dunajski Rapid, kjer je postal legenda kluba - na 201 tekmi je dosegel 106 golov. Zaigral je tudi za avstrijska kluba VS St. Pölten in SV Wienerfeld. Igral je tako za jugoslovansko kot hrvaško reprezentanco. 

Svojo trenersko pot je začel leta 1991. Zagrebški Dinamo je vodil trikrat in dvakrat postal z njim prvak Hrvaške. Veliko senzacijo je kot trener ustvaril leta 2002, ko je postal prvak z ekipo Zagreba. Hrvaško reprezentanco je vodil med letoma 2004 in 2006, ko je z njo nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. V skupini z Brazilijo, Avstralijo in Japansko je Hrvaška zasedla tretje mesto. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta