VAR v Sloveniji: Na finalu pokala test, v prihodnji sezoni tudi poskusi v prvi ligi

M.K.
12.05.2021 10:37
Nogometna zveza Slovenije preizkuša tehnologijo za videopomoč sodnikom
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekateri slovenski sodniki, kot je Damir Skomina, VAR uporabljajo na mednarodnih prizoriščih, kmalu pa naj bi si z njim pomagali tudi na domačih igriščih.
Reuters

Tudi na slovenskih nogometnih igriščih si bodo sodniki lahko pomagali s sistemom VAR. Prva testiranja za vpeljavo videoasistence so bila že opravljena na tekmah 1. slovenske mladinske lige na Brdu pri Kranju, nov test pa sledi na finalu pokala Slovenije, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

"Projektna ekipa VAR, tehnično osebje in produkcijski partnerji trenutno opravljajo oglede posameznih prizorišč in preverjajo razpoložljive kapacitete. Na tekmah v mladinskih kategorijah v sistemu VAR ob tem elitni slovenski sodniki zaključujejo s postopkom certificiranja Fife in bodo posledično izpolnili vse formalne pogoje za sojenje v sistemu VAR. Odločitev o morebitni implementaciji tehnologije VAR v slovenski nogometni prostor bo sprejeta po pridobitvi mnenja Fife," so danes sporočili z Brda pri Kranju.

Krovna nogometna organizacija načrtuje, da bi na nekaterih tekmah članske prve lige VAR poskusno vpeljala že v prihodnji sezoni, postopoma pa želi tehnologijo vpeljati na vseh prizoriščih, kar bo po njenem mnenju povečalo regularnost in legitimnost tekmovanj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta