(VIDEO) Krono so vzeli s sabo: Vijoličasti se ne bojijo pekla

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
30.07.2019 20:05

Nogometaši Maribora pričakujejo pritisk AIK-a, a na Švedskem ne bodo le branili prednosti iz Ljudskega vrta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grega Wernig
Vijoličasti so že trenirali na Friends Areni.
Grega Wernig

Stockholm (od našega poročevalca)

Lep, sončen dan se je risal, ko je kopno zamenjalo morje. Pogled skozi okno je rušil stereotipe o hladnem in neprijaznem severu. A ko se je pisana druščina, slovenski nogometni prvaki na letalu poljske družbe, ki so ga izdelali Kanadčani, z njim pa upravljajo Estonci, bližala cilju, je narava poslala signal, da 2000 kilometrov od doma le ni vse tako idilično. En sunek je plovilo nagnil na levo stran, drugi na desno. Pilot je ujel stezo, posadka se ni vznemirjala, a Stockholm je poslal sporočilo. Na prizorišču drugega evropskega gostovanja nogometašev Maribora piha! Ne nizke temperature, veter že ob izstopu iz letala spomni popotnika, da je pristal v Skandinaviji.
{embed_youtube}https://youtu.be/NLpjoJoIMOI{/embed_youtube}

​V deželi, kjer plačujejo s švedskimi kronami, bo igral Krona

Pa mrzla dobrodošlica odprave ni zmotila. Dovolj popotovanj je za vijoličastimi, da se znajo pripraviti. Še Krono so vzeli s sabo. Ne tiste, ki si jo kralj Karel Gustav povezne na glavo ob največjih praznikih, niti tiste, ki jo Švedi hranijo v denarnici. V deželi, kjer plačujejo s švedskimi kronami in kjer pogosto piha veter, bo igral … Rok Kronaveter. Najboljši strelec Maribora v tej sezoni je moral zaradi rdečega kartona izpustiti nedeljski derbi, za jutrišnjo povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pa je 32-letnik vroč kandidat za prvo enajsterico. "Ni enostavno, ko gledaš s tribune. A že pred derbijem sem vedel, kakšna je kazen. Počitek je koristil. Po petih tekmah v dveh tednih se je že poznala utrujenost. Zdaj sem spočit in pripravljen za tekmo," se je k obračunu z AIK-om ozrl Mariborčan.

Veter je že ob izstopu iz letala spomnil popotnike, da so pristali v Skandinaviji.
Grega Wernig
Grega Wernig

​Navijači za dodatno spodbudo

Dobri dve uri so počivali v hotelu, zvečer pa so nogometaši Maribora spoznali še prizorišče sredine tekme. Pot ni bila dolga. Vijoličasti sicer niso nastanjeni na stadionu, katerega del je tudi hotel – ja, hotel! -, a avtobusna vožnja je hitro minila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta