Zakaj si je Cristiano Ronaldo nakopal jezo Portugalcev?

Miha Dajčman
28.06.2021 18:35
Aktualna prvakinja Euro 2020 zaključila že v osmini finala
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ronaldo je po porazu z Belgijo na tla vrgel kapetanski trak in ga brcnil, kar je razjezilo Portugalce.
Reuters

Talenta in zvezdnikov polna reprezentanca Portugalske, ki so jo nogometni navdušenci ocenjevali kot boljšo od tiste, ki je pred petimi leti v Franciji osvojila prvi naslov evropskih prvakov, ne bo ubranila lovorike. Uspehov lačni Cristiano Ronaldo, za zdaj s petimi goli tudi prvi strelec prvenstva, je po porazu proti Belgiji jezno odkorakal z igrišča stadiona v Sevilli, na tla odvrgel kapetanski trak in ga celo brcnil, zaradi česar si je v domovini nakopal obilo jeze rojakov.

Portugalci so bili večji del njihove prve tekme z Belgijci na zaključnih turnirjih evropskih prvenstev bolj nevarni in si priigrali več priložnosti, a Thibaut Courtois je mrežo ohranil nedotaknjeno. Edini gol na tekmi je v 42. minuti dosegel mlajši od bratov Hazard, napadalec Borussie Dortmund Thorgan Hazard je z dvajsetih metrov sprožil lep strel in se podpisal pod enega lepših zadetkov na prvenstvu.

Belgijci se niso le veselili, saj med rdečimi vragi skrb vzbujata poškodbi Kevina De Bruyneja in Edena Hazarda. Nad zvezdnikom Manchester Cityja je bil prekršek storjen ob koncu prvega polčasa, na začetku drugega pa je nato zahteval menjavo in zapustil igrišče. Zaradi poškodbe mišice celotne tekme ni odigral tudi Eden Hazard. Kakšna bo njuna usoda, bo znano v dveh dneh, so sporočili iz belgijskega tabora.

"Ne bi mogel biti bolj ponosen. Igrali smo proti najboljši ekipi v Evropi in vedeli, kako zmagati. To je bila prava preizkušnja," je po pomembni zmagi dejal selektor Belgije Roberto Martinez, ki pa se zaveda, da jim je tudi v nadaljevanju prvenstva žreb namenil težko pot do vrha, kjer rdeči vragi še niso bili, jih pa tja že skoraj tri leta uvršča lestvica Fife. Portugalci so se dan po porazu tolažili, da imajo še vedno Pariz, tak je bil denimo tudi zapis na naslovnici športnega časnika A Bola, žal jim je bilo zapravljenih priložnosti, Raphaël Guerreiro je v zaključku tekme zadel vratnico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta