Zaradi posledic koronske okužbe umrl vratar Pantelić

Asja Lednik
20.10.2021 11:19
Legendarni srbski nogometni vratar Dragan Pantelić je danes v Nišu v 70. letu starosti umrl zaradi posledic koronavirusne bolezni, poroča srbska agencija Tanjug. Kot poročajo lokalni mediji, je čuvaj mreže, ki je v karieri dosegel tudi 20 zadetkov, preminil v univerzitetnem kliničnem centru.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pantelić je bil simbol Radničkega iz Niša, znan kot vratar, ki je velikokrat izvajal kazenske strele, dosegel pa je tudi gol iz svojega kazenskega prostora na tekmi proti Veležu, ko je presenetil svojega kolega Enverja Marića.

Za Radnički je branil polno desetletje (1971 - 1981), nato je odšel v Bordeaux (1981 - 1983), se v sezoni 1983/84 vrnil domov v Timok, nato pa sezono pozneje kariero končal za Radnički Niš.

Za reprezentanco Jugoslavije je odigral 19 tekem in dosegel dva zadetka. Igral je na olimpijskih igrah leta 1980, kjer je bila Jugoslavija četrta, bil pa je tudi prvi vratar jugoslovanske vrste na mundialu 1982 v Španiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta