Črni les: Nekdanji motel bo kmalu sodoben dom za starostnike

Aleksandra Papež
14.09.2019 04:58

H koncu gredo dela v Zamarkovi pri Lenartu, kjer bo Dom starostnikov sv. Agata, enota Doma sv. Lenarta.
Zato predstavniki tesno sodelujejo z investitorjem, lastnikom stavbe, podjetjem Žipo, da zadostijo standardom in ponudijo dobro namestitev starostnikom. Poleg namestitev, dnevnega centra za demenco, bo v domu tudi poseben prostor namenjen paliativnim bolnikom, česar sedaj v Sloveniji primanjkuje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlatko Gričnik

Nekdanji motel, nekoč ponos, nato pa dolga leta propadajoč objekt, bo ponovno zaživel v začetku prihodnjega leta, že zdaj pa priteguje poglede in kaže nekoliko drugačno podobo. Stavba, ki jo je pred tremi leti kupilo podjetje Žipo, je doživela korenite spremembe - urejen manjši prizidek za upravne prostore, dodane so bile terase, brv - prehod na zelenico iz prvega nadstropja, preurejen je bil notranji tloris, rekonstruirani prostori s poudarki na naravni svetlobi. Investitor, podjetje Žipo, in Dom sv. Lenarta, ki bo dolgoročni najemnik stavbe, sta v dogovorih in usklajevanju ter upoštevanju predpisov, pripeljala stavbo v zaključno fazo, ki bo, takšni so načrti, zaključena konec leta.

Zlatko Gričnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta