Dijaki ptujske strojne šole utrjujejo sloves dobrih matematikov

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
18.06.2022 02:00

Dijaki Strojne šole ŠC Ptuj so se tudi v letošnjem šolskem letu udeležili tekmovanj, ki poteka pod okriljem Društva matematikov, fizikov in astronomov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rezultati so plod večmesečnih priprav ob pomoči mentorjev.
Arhiv šole

"Dva sta osvojila zlato priznanje, sedem dijakov pa srebrno priznanje. Prejemnika zlatih priznanj sta Ina Voljč in Luka Vrtič, srebrnih pa Marcel Kmet, Andrej Časek Hojnik, Jan Dogša, Jure Malek Petrovič, Brina Voljč, Domen Lešnik in Anej Florjanič. S tem zavidljivim uspehom so tudi letos dijaki strojniki obranili naziv odličnih matematikov, ki so ga začrtali že njihovi predhodniki," pravi Anja Jesenek Grašič, ravnateljica ptujske strojne šole, ki poudarja, da uspehi niso naključje, temveč rezultat skrbno načrtovanega večmesečnega individualnega dela z dijaki pod okriljem mentorjev Ivana Emeršiča in Melite Šemrl: "Dijaki začnejo priprave že jeseni, intenzivne priprave pa stečejo po zimskih počitnicah, ko se tedensko individualno dobivajo z mentorjema z namenom obravnave rešenih nalog, ki jih mentorja skrbno izbereta glede na močna področja posameznih tekmovalcev."

Dijakinja četrtega letnika programa strojni tehnik Ina Voljč se je tekmovanja v svojem srednješolskem obdobju udeležila že trikrat, letos pa je z visokim petim mestom med 59 tekmovalci v kategoriji četrti letnik na državnem tekmovanju že drugič prejela zlato priznanje: "Doseženo peto mesto na državnem tekmovanju iz matematike mi daje spodbudo za naprej, ker vidim, da moj trud ni bil zaman. Na tekmovanje sem se začela intenzivno pripravljati mesec dni prej, tako da sem reševala naloge, pri čemer mi je bila v pomoč sestra Brina. Naloge, ki mi jih ni uspelo rešiti, smo s profesorjem Ivanom Emeršičem rešili v šoli. Odlična uvrstitev na državnem tekmovanju me je presenetila. Reševanja nalog sem se lotila tako, da sem si natančno prebrala navodilo, nalogo rešila in jo še preverila."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta