Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane tudi Center za integrirano dolgotrajno oskrbo v Majšperku

Natalija Sinkovič
15.07.2023 04:17

Projekt za nadgradnjo bistriške enote so sedaj razdelili v dva dela, za gradnjo in opremo, sedaj čakajo sofinanciranja. Je pa pristojno ministrstvo že izdalo sklep o sofinanciranju projekta v Majšperku

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Idejna zasnova doma starostnikov v Majšperku
Arhiv občine

"Najnižjo ponudbo, med enajstimi prispelimi za gradnjo je podalo podjetje Makro 5 gradnje, in sicer v višini slabih 4,45 milijona brez DDV, najnižjo ponudbo za opremo pa je med tremi ponudniki oddalo podjetje Atlas oprema, in sicer dobrih 375 tisoč evrov brez DDV. Ker oba zneska presegata sredstva, ki jih je odobrilo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bomo ministrstvo zaprosili za dodatna sredstva," o postopku na razpisih za gradnjo novega prizidka enote v Slovenski Bistrici pojasnjuje direktorica Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane Iva Novak.

"Šele nato bomo z izvajalci del in dobave opreme lahko podpisali pogodbe," dodaja. Z investicijo želijo zagotoviti večje kapacitete za enoto doma v Slovenski Bistrici, in sicer povečati na dvanajst oddelkov, kjer bodo zagotavljali bivanje in oskrbo do 200 starejšim osebam. Prva faza predvideva nadzidavo objekta z enim nadstropjem, s čimer bodo pridobili 60 novih postelj, v drugi fazi bodo razširili kuhinjo. Ob tem se bo primerno povečal spremljajoči zdravstveni in servisni program, predvsem kuhinja. Z izvedbo investicije se bo zmanjšalo število čakajočih za sprejem v oskrbo, saj bodo pridobili dodatnih 76 postelj. Obe enoti Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, tako v Poljčanah kakor v Slovenski Bistrici, sta zdaj polno zasedeni, na sprejem čaka več kot 450 prosilcev, od tega jih je dobrih 200 živi na območju upravne enote Slovenska Bistrica.

(z leve) minister Simon Maljevac, Iva Novak in Sašo Kodrič
Dom dr. Jožeta Potrča

Minuli petek, 7. julija, pa je direktorica Iva Novak skupaj z županom Majšperka Sašem Kodričem od ministra za solidarno prihodnost Simona Maljevca prejela sklep o sofinanciranju gradnje doma starostnikov v Majšperku. Odobrenih je nekaj manj kot šest milijonov evrov iz sklada EU za okrevanje ter iz državnega proračuna (za DDV). Prispevek Občine Majšperk bo prenos zemljišča, kjer bo stal novi Center za integrirano dolgotrajno oskrbo (CIDO) Majšperk. Zgrajena bosta dva objekta s skupno 2629 kvadratnimi metri površin, prvi s tremi etažami in drugi z dvema etažama. Novozgrajeni center bo lahko sprejel 48 oskrbovancev, ponujal pa bo dnevno varstvo, integrirano v bivalno skupino, pomoč na domu, koordinacijo programov v občini in večnamenski prostor za izvajanje skupnostnih programov za povezovanje z lokalno. Predvidevajo 28 novih zaposlitev ter deset zaposlitev pri posrednih spremljevalnih dejavnostih. Gradili bodo v letih 2024 in 2025. Skrajni zaključek celotnega projekta skupaj s pridobitvijo uporabnega dovoljenja je

30. junij 2026.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta