(FOTO) Duplek: Učenci ustvarili Božičkovo vasico

Mihela Kaloh Mihela Kaloh
19.12.2021 03:00

Ob športni dvorani v Spodnjem Dupleku je zaživela Božičkova vasica, ki so jo v sodelovanju med Občino Duplek in osnovnima šolama Duplek in Korena ustvarili učenci z mentoricama.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Otroci so sami izdelali sceno.

Andreja Zelenik

V rekordno kratkem času - celotno sceno so namreč izdelali sedmo- in osmošolci na tehniškem dnevu - je nastala scena za osrednje občinsko dogajanje pred božično-novoletnimi prazniki.

Andreja Zelenik
Andreja Zelenik

"Poslali smo nekaj fotografij s Pinteresta, kako smo si to okvirno zamislili, nato pa so učenci ter seveda naša likovnica in učiteljica tehniškega pouka Loresana Grabušnik Perkovič celotno postavitev in motive zasnovali sami. In to je tudi največja dodana vrednost projekta. Hiške je skonstruiral hišnik Sandi, pripravljena je tudi scena, kjer se bo Božiček slikal z otroki," oriše župan Mitja Horvat in še namigne, da bo Božiček trud zagotovo nagradil.

Andreja Zelenik

Na svoje varovance je ponosna tudi mentorica Andreja Zelenik. "Učenci se vse bolj zavedajo, kako je kultura pomembna na vseh področjih. Umetnost je vpeta v naše celotno delovanje. S tovrstnimi projekti učenci dvigujejo nivo kulture, umetnosti in jo dajejo v uporabo vsem, ne ostaja skrita na stenah šolskih hodnikov," izpostavi.

Andreja Zelenik

Tam se bohotijo tudi prekrasne okrašene smreke, ki so jih donirali občani. "Tako lepe, kot smo jo dobili letos, nimajo niti v Vatikanu," se zasmeje vodja režijskega obrata Stanko Grajfoner, ko z delavci tega obrata usmerja postavitev vasice. V soboto in nedeljo bo na ploščadi med božično vasico in športno dvorano božični sejem s ponudbo domačih izdelkov, v nedeljo pa bo v vasici otroke sprejel Božiček.

Andreja Zelenik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta