(FOTO) Miheličeva galerija na Ptuju: Abstraktne podobe aktualnega časa

Hojka Berlič Hojka Berlič
12.04.2024 15:00

Na ogled so najnovejša dela Slađane Matić Trstenjak, uveljavljene in priznane slikarke, ki je znana po svojem izrazitem slikarskem slogu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slađana Matić Trstenjak v Miheličevi galeriji
Hojka Berlič

V Miheličevi galeriji na Ptuju je od četrtka in bo vse do 26. maja na ogled razstava Žametno jutro, na kateri so predstavljena najnovejša likovna dela akademske slikarke Slađane Matić Trstenjak. Gre za uveljavljeno in priznano slikarko, ki je znana po svojem izrazitem slikarskem slogu. Že leta se posveča likovnemu raziskovanju povezovanja barve, forme in vsebine. "Narava je njen atelje in kolaž njena tehnika. Ne gre zgolj za realno posnemanje vidnega sveta, ampak izražanje slikarkinih osebnih izkušenj in pogledov na svet z živimi barvami, abstrahiranimi potezami in prepletanjem papirnatih ter v zadnjem obdobju tekstilnih ostankov žameta in čipk. Interpretira jih v samosvoje, osebnoizpovedne in lirične abstraktne podobe aktualnega časa in prostora," pravi kustosinja razstave Stanka Gačnik.

Hojka Berlič

Kot je ob odprtju dejala Matić Trstenjakova, nas razstava nekako vodi skozi njena bolj prepoznavna dela v spodnji etaži razstavišča v novi cikel del Žametna polja v zgornjem nadstropju. "Zelo hitro se na neki način zadovoljim, ko ugotovim, da lahko nekaj naslikam, zato grem vedno korak naprej. V svoje slikarstvo želim vključiti vsak nov material, ki me pritegne, ko ga vzamem v roko. Že dolgo sem občudovala tekstil. Žamet, pliš ima neko posebno globino, sijaj, svojevrstnost. A ne vsak. Tudi toni so večinoma vijolični, oranžni, tu in tam črni. Enostavno pa mi je pri ustvarjanju vedno poleg dela pomembno tudi igranje. Želim se igrati, raziskovati nekaj novega, se igrati tudi z novim formatom. To je zame en velik izziv," je ob otvoritvi razstave avtorica povedala o svojem najnovejšem ciklu.

Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta