(FOTO) Več kot 1500 jih je zaigralo na nogometnem turnirju za mlajše

ŠTR
18.06.2022 03:00

Že 17. mednarodni nogometni turnir za mlajše selekcije si je v dveh dneh ogledalo okrog 4000 obiskovalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Preteklo soboto in nedeljo je Nogometni klub Miklavž pripravil 17. mednarodni nogometni turnir Miklavž cup 2022 za mlajše nogometne selekcije, natančneje za ekipe starosti do 14 let. V soboto so igrale selekcije U7, U9, U11, U13 in v nedeljo U8, U10, U12 in U14. Nastopila je tudi ženska ekipa ŽNK Radlje, in sicer v kategoriji do 12 let. Miklavškega turnirja se je udeležilo 120 ekip iz petih držav (Srbije, BiH, Hrvaške, Avstrije in Slovenije), na njem pa se je preizkusilo nad 1500 nadobudnih nogometašev, v živo pa si je turnir ogledalo več kot 4000 obiskovalcev. Tik pred zdajci je bilo nekaj odjav, a to je običajno pred vsakim množičnim turnirjem.

Andrej Petelinšek

"Po dveh letih premora zaradi epidemije koronavirusa smo vnovič organizirali nogometni turnir za mlajše selekcije. Z organizacijo dogodka smo več kot zadovoljni, predvsem zato, ker je to eden bolj odmevnih dogodkov, ki so organizirani v Miklavžu. Zbrani izkupiček se usmeri v strokovni, finančni in infrastrukturni razvoj miklavškega nogometnega kluba," je dejal Damir Jurenec, vodja NŠ Miklavž in ekipe NK Miklavž do 14 let.

Andrej Petelinšek

Zmagovalci turnirja so bile ekipe NK Maribor vijolčni (do 7 in do 8 let), FK Petlič Zrenjanin (do 9 let), NK Maribor beli (do 10 let), NK Slaven Belupo (do 11 let), NK Mura (do 12 let), NK Maribor (do 13 let) in NK Naftaš Ivanič grad (do 14 let). Nogometaši NK Miklavž pa so bili najboljši, tretji, v kategorijah do 8, do 11 in do 14 let.

Pri organizacijsko in finančno zahtevni pripravi miklavškega turnirja so pomagali sponzorji, turnir so izvedli tudi ob pomoči 70 prostovoljcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta