Gorišnica: Obnove, investicije brez kreditov

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
03.08.2019 04:58

V Mali vasi so odprli vaško-gasilski dom, čez leto ga bodo tudi v Zagojičih, obnavljajo ceste, križišča ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sokov mlin na Forminu je bil potreben celovite prenove.
Slavica Pičerko Peklar

Poletje je čas, ko praznujejo v občini Gorišnica, kjer so tudi letošnji, zdaj že 24. občinski praznik povezali s številnimi športnimi in kulturnimi dogajanji ter seveda osrednjo slovesnostjo na ploščadi pred občinsko stavbo.
"Največja naložba zadnjega leta je zagotovo izgradnja kanalizacijskega sistema v naseljih Zamušani in Tibolci, kjer smo uredili tudi del cestne infrastrukture, poskrbeli za javno razsvetljavo in optiko, nekaj dela pa nas tam še čaka," pravi Jožef Kokot, župan občine Gorišnica.
V dneh praznovanja so bili med najbolj veselimi prebivalci, še posebno pa gasilci, Male vasi, kjer so odprli nov gasilsko-vaški dom, za katerega je občina namenila dobrega pol milijona evrov. Podobnega doma se bodo čez leto veselili tudi v Zagojičih. "Kot smo napovedali, dela potekajo tudi na Sokovem mlinu, kjer smo sanirali streho in poskrbeli za statično sanacijo, prijavili pa smo se še za pridobitev evropskih sredstev, da bomo dela lahko nadaljevali," napoveduje Kokot. ​Izpostavil je še, da so uredili tudi novo avtobusno postajo s parkiriščem ob glavni cesti med Ptujem in Ormožem, ob tamkajšnjem novem poslovno-stanovanjskem objektu. "Ta čas poteka obnova ceste skozi Formin, kjer bodo dobili tudi krožišče, iščemo izvajalca del za sanacijo strehe na športni dvorani, kjer bo treba obnoviti še parket, na šoli pa sanirati fasado," predstavlja kratkoročne naloge župan Gorišnice. V prihodnjih letih naj bi tod naposled dokončali urejanje športnega parka, kjer je treba zgraditi še tribune in slačilnice, postavili bi radi zunanji fitnes ter otroška igrala.

Lepo ohranjena Dominkova domačija v Gorišnici
Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta