Hajdina: Uredili info center s prodajalnico lokalnih izdelkov

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
29.10.2022 03:25

V občini Hajdina so izvedli projekt, ki odpira vrata informacijsko-turističnega centra, zanj so pridobili tudi denar EU.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V obnovljeni Mariničevi hiši deluje info center s prodajo lokalnih pridelkov in izdelkov.
Slavica Pičerko Peklar

Občina Hajdina je skupaj z aktivnimi člani Turističnega društva Mitra in nadvse dejavnimi in po mnogih celoletnih in odmevnih projektih prepoznanimi društvi žena in deklet Draženci, Hajdina, Hajdoše in Gerečja vas ter z domačo osnovno šolo pred letom začela izvajati skupni projekt, imenovan Info Hajdina, da bi tako zagotovili pogoje za uspešno skupno promocijo in pospeševanje turističnega obiska ter prodajo lokalnih pridelkov in izdelkov na območju svoje občine.

Najprej so se, pred letom, lotili obnove stare Mariničeve domačije, ki stoji ob regionalni cesti, ki pelje s Ptuja proti Mariboru in Slovenski Bistrici, in tam uredili informacijski center ter poskrbeli za prodajo domačih izdelkov. Projekt je sofinanciran v okviru Las Bogastvo podeželja in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Slovesno odprtje info centra na Mariničevem, investicija je bila vredna dobrih 80 tisoč evrov, skoraj 50 tisočakov so zanj prejeli evropskih sredstev, so na Hajdini povezali s svetovnim dnevom turizma.

Hajdinske Rimljanke so poskrbele za pojedino, domači kletarji za žejne obiskovalce dogodka. Hajdinčani so pomembno pridobitev povezali z bogato, evropsko pomembno zgodovino svoje občine, rimskim obdobjem in prvim mitrejem, svetiščem boga sonca iz 2. stoletja, ki je kulturnozgodovinski spomenik najvišje kategorije in katerega pomembnost sega daleč čez meje države. V info centru, ki se lahko postavi tudi z lepo urejeno zelenico, kjer bo mogoče prirejati različne dogodke, lahko obiskovalci dobijo številne koristne informacije o turističnem, kulturnem in živahnem društvenem dogajanju na območju hajdinske občine, domačini pa v prodajo ponujajo tudi kaj dobrega in lepega s svojih koncev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta