Katja z medeno ponudbo povezuje lokalno skupnost

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
27.08.2023 06:00

S trgovino Čebelica je Katja Belec uresničila sanje o lastni poslovni poti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katja Belec v svoji lepo urejeni trgovini
Aleksandra Papež

Katja Belec je na valentinovo, 14. februarja, v središču Lenarta odprla vrata trgovine Čebelica in tako uresničila svoje sanje o lastni poslovni poti. "Pred leti sem delala v čebelarskem centru v Lenartu in tako pričela spoznavati mojstrovine narave, kar čebele in vse, kar je z njimi povezano, vsekakor so. In prav zato sem se opogumila in odprla svojo trgovinico, s katero želim to nikomur škodljivo delo čebelarjev ter njihove pridelke in medene izdelke približati tistim, ki jih ne poznajo in jih nimajo priložnosti okusiti. Domačih proizvodov seveda," pojasni Katja Belec, ki si je lastno trgovinico želela od nekdaj in s pomočjo najbližjih ji je to uspelo. "V osnovi sem prodajalka. Zelo rada delam z ljudmi, jim svetujem in pomagam. Če to združim s svojo medeno ponudbo, mislim, da sem na pravi poti," pove žena in mama dveh deklet, katerima se kljub novim obveznostim, ki jih vodenje lastne trgovine prinaša, z velikim veseljem posveti.

Dodala sladko ponudbo

Ohranila je sodelovanje z nekdanjimi nadrejenimi, lastniki blagovne znamke Medena razvada, na kar je ponosna. Posebej pomembno se ji zdi sodelovanje z lokalnimi čebelarji: Zarnec, Žamut, Lorenčič in iz bližnje okolice Marko Cesar iz Razvanja ter vse do Prekmurja, od koder prihajajo izdelki čebelarstva Kapun. K temu je dodala sladko ponudbo. "Medenjake Fino s Kristino so stranke vzele za svoje ob prvi pokušnji. Prav tako sirupe in čaje. Imam pa tudi sladki del ponudbe brez glutena, ki prav tako nastaja v Slovenskih goricah, pod imenom Brezglutenček. Spominski medenjaki in lectova srca so iz medičarstva Celec in čebelarstva Kotnik, pogosto se jim pridružijo tudi čokolade Lucifer," opiše ponudbo. Najmlajšim rada ponudi medeno liziko in bonbone, kar je medeno in zdravo, pravi Katja Belec, ki je k sodelovanju povabila Matejo Fištravec iz Voličine in v ponudbo vključila njena naravna mila. Sredi Lenarta je mogoče dobiti tudi matični mleček in propolis.

Ker je lokalno pomembno in ker se tudi sama trudi za prepoznavnost na lokalni in širši ravni, rada k sodelovanju povabi mojstre ročnih del in obrtnike iz okolice. Navsezadnje je čebelica lik, ki ga sploh otroci hitro vzamejo za svojega v smislu poučne igrače. Ob tem pa čebelarje oskrbi še s čebelarskimi pripomočki.

Kakšni mojstri so med nami ...

"Moj cilj niso le polne police. Želim ponuditi raznolikost s poudarkom na lokalnem, ker menim, da sosed soseda premalo pozna in velikokrat sploh ne vemo, kakšni mojstri so med nami," razmišlja sogovornica. Je pa pri čebelarstvu, kakor pri vsem, povezanem z naravo, vse odvisno od vremena in razmer v okolju, saj čebele potrebujejo ustrezne pogoje za življenje in delovanje čebeljih družin. Obenem Katja Belec s svojim delom morda pripomore k boljšemu počutju z uživanjem čebelarskih izdelkov. Glas o Čebelici v središču Lenarta se počasi širi, a Katja verjame, da če bo pridna kot čebela, bo na dolgi rok uspela. "Ni mi žal, da sem stopila na samostojno pot, saj je to moj prvi tak korak, a ni lahko in potrebuješ veliko volje in poguma," prizna ob koncu pogovora.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta