LEN-art: Poletje dogodkov se je že začelo v Lenartu

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
11.06.2022 03:00

Vse do 11. septembra se bo v Lenartu veliko dogajalo. Z glasbo se je v mestu že začel festival LENart, ki ga vsako leto pripravijo na Občini Lenart v sodelovanju z društvi, zavodi in posamezniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na prvem dogodku se je predstavila Glasbena šola Lenart s koncertom pihalnega in harmonikarskega orkestra ter učencev oddelka za tolkala.
Maksimiljan Krautič

Prvi veliki dogodek se je v sklopu tega poletnega festivalskega programa že zgodil. Glasbena šola Lenart, ki deluje pod okriljem Konservatorija za glasbo in balet Maribor, je v Domu kulture Lenart pripravila koncert pihalnega in harmonikarskega orkestra ter učencev oddelka za tolkala. Glasbeno vzdušje bo vladalo tudi v sredo, 15. junija, ob 19. uri, ko bo v Športnorekreacijskem centru Polena zaključna produkcija Zasebne glasbene šole Muziklub iz Lenarta.

Igor Plohl
Andrej Petelinsek

V Knjižnici Lenart bodo v prvi polovici junija obeležili 60 let knjižnice, njihov osrednji dogodek Ke 'mo jeli? je prav tako že bil v sklopu LENart-a. Predstavili so novo knjigo receptov, ki so jo ob tem jubileju izdali, in o kuhanju spregovorili z gostjo, sestro Nikolino Rop, častno občanko občine Lenart. Praznovanje je z veselo noto tradicije obarval harmonikarski orkester Siniše Čeha. V okviru poletnih kulturnih prireditev v Lenartu pa bo v petek, 17. junija, ob 18. uri v knjižnici predstavitev nove slikanice Lev Rogi premaguje ovire Igorja Plohla, ki biva in piše v Lenartu. Petkovo literarno popoldne bo obogatila domačinka, glasbenica Neža Ožinger.

1. julija ob 21. uri bo že tradicionalni Folkart, ki bo tokrat v športno dvorano v Lenartu pripeljal skupino Dance Company Parangal s Filipinov. Dan za tem pa bo Mestni park dr. Jožeta Pučnika napolnil koncert Eve Boto. V parku bodo to poletje nastopili tudi Žan Serčič, Kvatropirci, Tim & Špela s skupino Artistik, na obnovljeni tržnici bomo slišali Tadeja Toša. V parku bo v septembru še koncert Slovenskogoriškega pihalnega orkestra MOL KD Lenart.

Vinko Šimek kot Inšpektor Jaka
Arhiv Hrama Kulture

V Lenartu se bo to poletje odvil festival Umetnost rizlinga in gibance v družbi glasbenice Ditke s skupino. Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice in Knjižnica Lenart pripravljata ustvarjalna in pravljična doživetja. LENart bo segel vse do Zavrha, kjer bo Vinko Šimek odigral kriminalno komedijo Inšpektor Jaka, koncert pa bodo v avgustu pripravili tudi zmeraj odlični Il divji. Več o bogatem poletnem kulturnem programu v Lenartu preberite na spletni in facebook strani Občine Lenart.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta